Sommerprogram 8. – 14. juli

Åpent hver dag 11–18

Ny utstilling: Månelandingen 50 år
Ta plass i Apollo 11, land «the Eagle» på Månen, se ekte månesteiner, og boltre deg i ikoniske bilder fra måneferden. Se også filmer og modeller, og bli bedre kjent med historien om romkappløpet. I utstillingen Månelandingen 50 år. Se kartet, nr. 301. Ikke kjent på museet? Få informasjon i resepsjonen om våre ulike familieløyper som tar deg gjennom utstillingen på egen hånd.

11.30 – 12.00 Såpeboblekurs for junior
Sprekker såpeboblene dine med en gang? Kommer det bare skum ut når du egentlig vil blåse en kjempestor såpeboble? Bli med på såpeboblekurs hvor du lærer å blåse kjempefine bobler. Passer for barn fra fem år i følge med en voksen. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt presis i Sommerverkstedet. Gå til venstre ned trappen ved museets hovedinngang og så til høyre.

11.30 – 13.30 Design og 3D-printing (8.–12. juli)
Få hjelp av museets 3D-eksperter og designe ditt eget 3D-objekt ved hjelp av programmering. Etter å ha laget en vellykket kode kan alle deltakere 3D-printe modellen sin, som kan tas med hjem. Passer for barn fra tolv år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen. Aktiviteten stiller ingen krav til forkunnskaper, men det kan lønne seg å være komfortabel med PC-bruk. .

12.00 – 13.00 Vindmølleverksted
Hvor mye kraft kan du lage med en vindmølle? Hva slags form må bladene ha for at vindmøllen skal gå skikkelig fort? Bli med på et verksted der du lærer om energi og form! Passer for familier med barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se nr. 112 i kartet.

12.30 – 13.00 Guidet tur til Månen
Opplev måneferden og hør den spennende historien om kappløpet til Månen i 1969 fra våre formidlere på tur i jubileumsutstilling Månelandingen 50 år. Passer for barn fra ti år. Møt presis ved søyle 5 i foajeen.

13.30 Vitenshow
Bli inspirert av overraskende triks med fysikk, kjemi og flytende nitrogen! Opplev flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for familier. Møt opp tidlig. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Showet foregår i auditoriet, ned trappen fra kafeen.

14.00 – 15.00 Lag et romvesen
Finnes det romvesener på månen? Eller er vi alene i universet? Hvordan ser romvesener i tilfelle ut? Ser de ut som deg og meg? Vi lager romvesener av filt der du selv bestemmer hvordan de skal se ut. Det er bare fantasien som setter grenser! Passer for barn fra ti år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp presis ved søyle 3 i foajeen.

15.30 – 16.30 Blomstertrykkeri
Trykk bie-vennlige blomstermotiv på klærne dine eller et handlenett. Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design den fineste blomsten, og så trykker vi! Husk at tekstilene må være i bomull. Passer for familier. Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se nr. 112 i kartet.