Sommerprogram 29. juli – 4. august

Åpent hver dag 11–18

Ny utstilling: Månelandingen 50 år
Ta plass i Apollo 11, land «the Eagle» på Månen, se ekte månesteiner, og boltre deg i ikoniske bilder fra måneferden. Se også filmer og modeller, og bli bedre kjent med historien om romkappløpet. I utstillingen Månelandingen 50 år. Se kartet nr.  301. Ikke kjent på museet? Få informasjon i resepsjonen om våre ulike familieløyper som tar deg gjennom utstillingen på egen hånd.

11.30 – 12.00 Visste du at …
Visste du at ordet trikk kommer fra det engelske ordet Electric? Eller at det finnes Troll i Nordsjøen? Bli med på en omvisning der du kan høre mer om hvordan det var i gamledager.
Passer for barn fra seks år. Møt opp presis ved søyle 5 i foajeen.

11.30 – 13.30 Design og 3D-printing (29. juli – 2. august)
Få hjelp av museets 3D-eksperter og designe ditt eget 3D-objekt ved hjelp av programmering. Etter å ha laget en vellykket kode kan alle deltakere 3D-printe modellen sin, som kan tas med hjem. Passer for barn fra tolv år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen. Aktiviteten stiller ingen krav til forkunnskaper, men det kan lønne seg å være komfortabel med PC-bruk.

12.30 – 13.00 Guidet tur til Månen
Opplev måneferden og hør den spennende historien om kappløpet til Månen i 1969 fra våre formidlere på tur i jubileumsutstilling Månelandingen 50 år. Passer for barn fra ti år. Møt presis ved søyle 5 i foajeen.

13.00 Apollo 13
«Housten – we have a problem»
En omfattende teknisk svikt på romfarkosten Apollo 13 fører til NASA må lage en redningsaksjon for å få
astronautene sine tilbake til jorda. Anbefalt aldersgrense 11. Engelsk tale. Visning foregår i amfiet. Se 303 i kartet.

13.30 Vitenshow
Bli inspirert av overraskende triks med fysikk, kjemi og flytende nitrogen! Opplev flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for familier. Møt opp tidlig. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Showet foregår i auditoriet, ned trappen fra kafeen.

14.00 – 15.00 Vi lager romvesener
Finnes det romvesener på månen? Eller er vi alene i universet? Hvordan ser de i så fall ut? Ser de ut som deg og meg? Vi lager romvesener av filt der du selv kan bestemme hvordan de skal se ut. Det er bare fantasien som setter grenser! Passer for barn fra ti år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp presis ved søyle 3 i foajeen.

15.30 – 16.30 Blomstertrykkeri
Trykk bie-vennlige blomstermotiv på klærne dine eller et handlenett. Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design den fineste blomsten, og så trykker vi! Husk at tekstilene må være i bomull. Passer for familier. Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se nr. 112 i kartet.