Sommerprogram 5. – 11. august

Åpent hver dag 11–18

Ny utstilling: Månelandingen 50 år
Ta plass i Apollo 11, land «the Eagle» på Månen, se ekte månesteiner, og boltre deg i ikoniske bilder fra måneferden. Se også filmer og modeller, og bli bedre kjent med historien om romkappløpet. I utstillingen Månelandingen 50 år. Se kartet, nr. 301. Ikke kjent på museet? Få informasjon i resepsjonen om våre ulike familieløyper som tar deg gjennom utstillingen på egen hånd.

11.30 – 12.00 Rakettverksted
Lag en papirrakett og se hvor langt du kan skyte den! Passer for barn fra seks år. Møt opp i Sommerverkstedet. Gå til venstre ned trappen ved museets hovedinngang og så til høyre.

11.30 – 13.00 Min plante hjelper med ByVerkstedet (5. – 9. august)
I dette verkstedet kan du være med og bygge din egen plantekasse og så fine blomsterfrø. Vi tenker at alle planter hjelper i miljøkampen. Bli med da vel! Passer for familier. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt presis i Sommerverkstedet. Gå til venstre ned trappen ved museets hovedinngang og så til høyre.

12.30 – 13.00 Guidet tur til Månen
Opplev måneferden og hør den spennende historien om kappløpet til Månen i 1969 fra våre formidlere på tur i jubileumsutstilling Månelandingen 50 år. Passer for barn fra ti år. Møt presis ved søyle 5 i foajeen.

13.30 Vitenshow (9. – 11. august)
Bli inspirert av overraskende triks med fysikk, kjemi og flytende nitrogen! Opplev flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for familier. Møt opp tidlig. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Showet foregår i auditoriet, ned trappen fra kafeen.

14.00 – 15.30 Min plante hjelper med ByVerkstedet (5. – 9. august)
I dette verkstedet kan du være med og bygge din egen plantekasse og så fine blomsterfrø. Vi tenker at alle planter hjelper i miljøkampen. Bli med da! Passer for familier. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt presis i Sommerverkstedet. Gå til venstre ned trappen ved museets hovedinngang og så til høyre

14.00 – 15.00 Vi lager romvesener
Finnes det romvesener på månen? Eller er vi alene i universet? Hvordan ser de i så fall ut? Ser de ut som deg og meg? Vi lager romvesener av filt der du selv kan bestemme hvordan de skal se ut. Det er bare fantasien som setter grenser! Passer for barn fra ti år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp presis ved søyle 3 i foajeen.

15.30 – 16.30 Blomstertrykkeri
Trykk bie-vennlige blomstermotiv på klærne dine eller et handlenett. Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design den fineste blomsten, og så trykker vi! Husk at tekstilene må være i bomull. Passer for familier. Møt presis i Sommerverkstedet. Gå til venstre ned trappen ved museets hovedinngang og så til høyre.