8. – 10. juni: Familieaktiviteter i pinsehelgen

Morsomt helgeprogram med sykkelhistorisk prat i utstillingen, stjernereise i planetariet, fart og form i vindmølleverkstedet, sprudlende vitenshow og historien om kappløpet til månen i utstillingen Månelandingen 50 år.

Lik og del på Facebook: https://www.facebook.com/events/525136261353804/

Program:

11.30 – 12.15 Planetariet
Liker du å se på mylderet av stjerner og planeter? Ta med barna for å oppleve en stemningsfull nattehimmel i museets planetarium! Hør om stjerner og planeter og også fortellingene om stjernebildene. Passer for barn fra sju år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

12.00 – 16.00 Sykkelfiks med «Mora di» på Teknisk museum (kun 10. juni)
Ta med deg sykkelen din og få hjelp til å fikse den!
Fiks din egen sykkel under veiledning av kyndige sykkelmekanikere fra Mora di sykkelservice. Førstemann til mølla! Vi rekker å veilede 12–15 personer i løpet av disse timene.

13.00 – 13.30 Sykkelhistorisk prat
Er du interessert i sykler? Bli med på en punktomvisning om sykkelens historie! Passer for barn fra ti år. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

13.00 – 14.00 Vindmølleverksted
Vi snakker mye om vindmølleteknologi som en del av det grønne skiftet. Ta med familien og se nærmere på denne energikilden: Hvor mye kraft kan du lage med en vindmølle? Hva slags form må bladene ha for at vindmøllene skal gå skikkelig fort? Bli med på et verksted der du kan lære om energi og form! Passer for familier. Møt opp i Teknoteket i Vitensenteret. Se 112 i kartet.

13.00 – 13.45 Vitenshow
Liker du vitenskap og humørfylt show? Bli inspirert av overraskende triks med fysikk, kjemi og flytende nitrogen!
Opplev flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for familier. Møt opp tidlig. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Showet foregår i auditoriet, ned trappen fra kafeen. Se 101 i kartet.

14.00 – 14.30 Månelandingen
Er du fascinert av rommet og Månen, da kan du høre den spennende historien om kappløpet til månen i 1969 fra våre kunnskapsrike formidlere. Passer for barn fra ti år. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

16.00 – 16.30 Sykkelhistorisk prat
Sykler du? Da er det ekstra spennende å bli med på en punktomvisning om sykkelens historie. Passer for barn fra ti år. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.