I lyset

Når du tenker på lys, tenker du kanskje først og fremst på det synlige lyset. Men det finnes «usynlig» lys med både kortere og lengere bølgelengde enn det synlig lyset som vi mennesker kan se. De fleste insekter kan se ultrafiolett lys, og mange slanger kan «se» varmen fra byttedyr (infrarødt lys). I denne utstillingen kan du utforske og leke med det synlige lyset, men du kan også utforske Ultrafiolett lys (UV) og Infrarødt lys (IR).

Sentralt i utstillingen står kunstprosjektet Invisible Exhibition. Installasjonen er et verk utformet av den Tsjekkiske scenografen Jan Hustak. Invisible Exhibition viser teknologi som kan gjøre det usynlige synlig, men som også kan gjøre oss blinde for andre deler av virkeligheten. Invisible Exhibitions mål er å skape et rom der synet vårt er tatt fra oss. Et mørkt rom med hensyn på at du ikke ser, men også at rommet er metaforisk mørkt i forhold til det å bare se det du ønsker å se. Fra de to kontrollrommene på hver sin yttervegg kan du ved hjelp av nattkameraer og varmekameraer, finne ut hva som skjer inne i installasjonen.

Installasjoner du finner i temaområdet Oslo Vitensenter – I lyset er:

Buespeil
Spionspeil
Flyvspeil
Splittet speil
Uendelighetstrappa
Periskop
EM spekteret
Geigertelleren
UV-rommet
RGB-rommet
Monokromatisk rom
Radiobølger
Fargeblanding
Optisk bord
Invisible Exhibition

 


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum

Kjelsåsveien 143

0491 Oslo

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Tlf: 22 79 60 00