Personvernerklæring for Norsk Teknisk Museum – Talentsenter i realfag

Vi lagrer følgende personopplysninger om våre elever og deres foresatte:
Navn, telefonnummer, e-postadresse, kjønn, hjemskole, bostedskommune og nødvendig medisinsk informasjon.

Sensitive personopplysninger som medisinsk informasjon innhentes og lagres slik at vi på best mulig måte kan ivareta elevens helse og sikkerhet når de deltar på samlinger på talentsenteret.

Formål med behandlingen

Vi behandler opplysningene for å kunne gjennomføre våre forpliktelser ovenfor elever, foreldre og elevenes hjemskole. Registrering av overnevnte data er nødvendig for å kunne følge opp elever som deltar på talentsenteret, ivareta deres behov og kommunisere med elevenes skoler, foreldre og lærere.

Grunnlaget for behandlingen

Informasjon om navn, adresse, telefon, e-postadresse benyttes for å oppfylle vårt ansvar og forpliktelser som en forlengelse av elevens skole og ordinære skolehverdag. Informasjonen blir lagret i inntil tre år.

Der du har samtykket til det benyttes også opplysningene til å gi deg informasjon om aktiviteter på talentsenteret, samlinger, rapporter til hjemskoler og lærere og utdanningsetaten i din kommune.

[Hvis relevant] Der du har samtykket til det benyttes kjøpshistorikk og adferdsmønster til å gi anbefalinger og reklame spesielt tilpasset deg som bruker. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til slik bruk.

Innhenting av personopplysninger

Vi lagrer de personopplysningene du har avgitt i søknadsskjemaene i forbindelse med din(e) søknad(er) til talentsenteret.

Utlevering av opplysninger til tredjeparter

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til andre, med mindre vi er rettslig forpliktet til det.

Sletting av personopplysninger

Opplysninger vi har mottatt i forbindelse med din(e) søknad(er) og din deltakelse på talentsenteret vil lagres i vårt aktive deltakerregister i inntil 3 år.

Rettigheter for den registrerte

Vi behandler personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger.

Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.

Informasjonssikkerhet

Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll.

Kontaktinformasjon

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sende skriftlig til følgende adresser:

Safina de Klerk
Prosjektleder – Talentsenter i realfag

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum

Kjelsåsveien 143

0491 Oslo

E-post: post(a)tekniskmuseum.no

Tlf: 22 79 60 00