Bli med på Skaperskolekonferansen på Teknisk museum 11. november! Konferansen er for deg som er lærer i grunnskolen og som vil vite mer om hvordan du kan gjøre undervisningen i matematikk, naturfag, kunst og håndverk kreativ, tverrfaglig og skapende. Konferansen arrangeres av Skaperskolen, et samarbeidsprosjekt mellom Naturfagsenteret og de 10 regionale vitensentrene i Norge.
 
Du vil ta del i verksteder og aktiviteter som du kan bruke direkte i undervisningen. Innholdet i konferansen er tilpasset fagfornyelsen og utviklet av Naturfagsenteret og de ti vitensentrene i Norge.

Se og del gjerne Facebook-eventet!

På programmet står blant annet:

  • En didaktiske plattformen for en skapende skole.
  • Erfaringer fra lærere som driver skaperverksted i skolen
  • Tverrfaglige kurs og verksteder innen programmering og skaperverksted.
  • Laverterskelaktiviteter du kan ta i bruk i klasserommet.

 

Praktisk info:


Tidspunkt: 11.11.19 fra kl 09.00–17.00
Deltakeravgift kr. 400,-
Påmeldingsfrist 4.11.19 (Begrenset antall plasser!)
Påmelding via Hoopla (klipp på den røde knappen) som også håndterer betaling via faktura.

 

Noen eksempler på verksteder:
Undervisningsressurser finner du på Skaperskolen.no:

 

Verksted 1: SKAPEROPPDRAGET

Bli med på et eventyr der elevene må hjelpe de to hovedpersonene å overkomme ulike utfordringer, ved hjelp av sin kreativitet og utforskende og skapende arbeid. Mer informasjon om undervisningsopplegget her.


Verksted 2: OPPFINNERVERKSTED

Hjelp! Romvesener er på vei til jorden for å holde konsert, men har mistet alle instrumentene. La elevene skape micro:bit-instrumenter tilpasset romvesenene slik at konserten kan gå som planlagt.

Verksted 3:  KREATIV PROGRAMMERING

La elevene jobbe kreativt, utforskende og skapende med matematikk, kunst og programmering i en prosess der de går fra penn og papir, via skjerm og tastatur, til fysiske produkter.

Flere verksteder annonseres senere når programmet er ferdig.
 
Skaperskolekonferansen arrangeres av Naturfagsenteret og Oslo vitensenter, Norsk teknisk museum med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB. Det arrangeres også Skaperskolekonferanser ved de 9 andre vitensentrene i Norge. Tidspunkt og informasjon om disse finner du på Skaperskolens nettsider: https://skaperskolen.no/
 
For spørsmål, ta kontakt med Jon Haavie, Oslo Vitensenter.


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum

Kjelsåsveien 143

0491 Oslo

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Tlf: 22 79 60 00