13. sep: KULTURNATT PÅ MUSEET – TEMA: ØYET ELLER HJERNEN?

Fredag 13. september kl. 17–20 / Gratis inngang


Bli med på Oslo kulturnatt på Teknisk museum! Våre dyktige formidlere og gjestekunstner Svein Ove Kirkhorn tar dere gjennom kvelden med morsomme utfordringer.

Du kan selv bli kamuflasjekunst, gjette hva du smaker eller lære hydroponisk dyrking! Bli med på strikksommerfuglverksted, en skattejakt med optiske illusjoner og vitenshow med mange overraskelser. Test også ut våre mer enn 100 prøv-selv-installasjoner og 25 temautstillinger som står og venter på deg og familien din.   

Passer best for barn i alderen 6–12, men vi lover at lekne mennesker i alle aldre kommer til å kose seg.

Arrangeres i samarbeid med Oslo Kommune/Kulturetaten.

 

PROGRAM FOR KULTURNATT PÅ TEKNISK MUSEUM  

17.00–18.30 BLIND SPOT skattejakt  
Samarbeid om å løse de optiske gåtene i utstillingen BLIND SPOT. Vil dere greie det før tiden renner ut? Passer for barn 8–12 år. Begrenset kapasitet – så først til mølla! Møt opp ved søyle 5. 

17.00 Kameleon workshop
Her kan du bli med på en lek med kamuflasje. I performance-workshopen til kunstneren Svein Ove Kirkhorn kan deltagere kle seg i samme stoff som bakgrunnen. De får oppleve å gå i ett med omgivelsene og samtidig bli en del av en flokk som blir synlig for hverandre. Workshopen avsluttes med en enkel performance. Passer for barn 8–12 år. Møt opp presis ved søyle 3. 

17.00–19.30 Strikksommerfugl    
Lag din egen selvflyvende sommerfugl. Bruk elastisk energi og se sommerfuglen komme til liv. Passer for barn og unge fra 6 år, de yngste i følge med en voksen. Drop in-aktivitet i Flyhallen, se plan 3 i kartet. 

17:45 Kameleon
Kameleon er et tablå, en performance med barn som har vært med på workshopen Kameleon i kveld. Barna er kamuflert – går i ett med bakgrunnen. De skiller seg ikke ut med hensyn til hudfarge eller kjønn. Kameleon gir en visuell innføring i å være synlig/usynlig. Dette er den første av tre ulike performancer som fremføres i løpet av kvelden. Musikk og bevegelse formidler tre ulike grunnstemninger. Passer for alle.  Møt opp i foajeen rett innenfor hovedinngangen til museet.

18.00 Kameleon workshop  
Her kan du bli med på en lek med kamuflasje. I performance-workshopen til kunstneren Svein Ove Kirkhorn kan deltagere kle seg i samme stoff som bakgrunnen. De får oppleve å gå i ett med omgivelsene og samtidig bli en del av en flokk som blir synlig for hverandre. Workshopen avsluttes med en enkel performance. Passer for barn 8–12 år. Møt opp presis ved søyle 3.

18.00–19.00 Smaker du med øynene eller tunga?  
Hva skjer når de forskjellige smaksprøvene du skal smake på ser helt like ut? Test smaksferdighetene dine, og bli med i trekningen av en kul premie fra museumsbutikken. Fra 6 år. Dropin-aktivitet i Verdensrommet, se 305 i kartet.   


18.00-19.00 Hydroponisk urtedyrking
Lær om hvordan du kan dyrke planter helt uten jord! Kom og bygg ditt helt eget hydroponianlegg! Passer for barn, unge og voksne, fra 10 år. Begrenset kapasitet – så først til mølla! Møt opp i Teknoteket skaperverksted, se 112 i kartet.  

18:45 Kameleon – to performancer
Se de to siste performancene med barn som har vært med på workshopen Kameleon på Kulturnatt. Barna er kamuflert – går i ett med bakgrunnen. De skiller seg ikke ut med hensyn til hudfarge eller kjønn. Kameleon gir en visuell innføring i å være synlig/usynlig. Musikk og bevegelse formidler ulike grunnstemninger. Passer for alle.  Møt opp på mesanien og amfiet, se 31 og 303 i kartet. 

19.30-20.00 Vitenshow   
Møt vår egen Joachim, fra Norske Talenter, i kveldens Vitenshow med overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Passer for alle. Showet foregår i Amfiet, de sorte trappene i kommunikasjonshallen, se 303 i kartet.    

PICNIC – Performance and photo: Svein Ove Kirkhorn.
PICNIC – Performance and photo: Svein Ove Kirkhorn.

KAMELEON – Performance and photo: Svein Ove Kirkhorn.


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum

Kjelsåsveien 143

0491 Oslo

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Tlf: 22 79 60 00