britiskeflagget 30

Vanlige åpningstider (skoleåret):
Tir–fre: 916 | Lør–Søn: 1118 | Man: Stengt

OBS! Utvidede åpningstider i museumsbutikken fram til jul: I år holder butikken åpent hver dag til kl. 18 fra og med 20. november til lille julaften. Også mandag. Det er vanlige åpningstider for resten av museet.

Stengt hver julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai. Se alle åpningstider

Sommer:
20. juni-20. august: Alle dager 11-18

Barn 4−17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer

Finn oss | Kontakt | Praktisk
Begrenset antall parkeringsplasser

TEKNOTEKET MAKERSPACE

I Teknoteket makerspace tilbys mange byggeaktiviteter.

Oslo Vitensenter og Teknisk museum tar satsingen på maker-bevegelsen et steg videre: I 2013 arrangerte Teknisk museum og Universitetet i Oslo, som de første i Skandinavia, skaperfestivalen Maker Faire. I 2014 ble suksessen gjentatt og fulle hus vitnet om enorm interesse. Nå har det blitt ikke bare en ny festival, men en hel avdeling for skapeglede i museet. Målet med Teknoteket makerspace er å inspirere barn og unge til å lage ting selv. Det er det første av totalt 9 makerspaces som vil etableres ved de regionale vitensentrene i Norge i 2015-2016.

Makerspacet ved Oslo Vitensenter skal ha aktiviteter for publikum i helger og ferier i tillegg til et omfattende skoletilbud. Allerede i sommer kan man skape fabelaktige konstruksjoner, lage oppfinnelser med elektronikk eller bygge fantasifulle biler, som kan kjøres på den gigantiske bilbanen. For å få det til, kan alt fra hammer og sag på høvelbenken, loddebolter, innovative elektroniske byggesett, 3D-printere og laserskjærere tas i bruk.

Læringstilbudet i Teknoteket makerspace HØSTEN 2017:
3.-4.TRINN: SUGERØRINGENIØR
5.-7.TRINN: KREATIVT KLIMAVERKSTED
8.-10-TRINN: MØLLER I VINDEN
VGS: MORO MED MATERIALER
”Dette opplegget gav stor inspirasjon til å bygge /konstruere videre på skolen. Fire broer ble konstruert neste dag, både av sugerør, papir og spagetti. Kjempebra!” (Sugerøringeniør)

"Veldig bra! Takk for at vi fikk være med på et så flott opplegg." (Møller i vinden)

Se fullstendig oversikt over læringstilbudet HER
Bestill undervisning i god tid HER

Våre sponsorer

i store mengder

• foto

DEXTRA

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3