Påsken 2019:

Tir–fre: 9–16 | Lør–Søn: 11–18 | Man: Stengt

Sommeråpent:

22. jun.–18. aug.: 11–18

Stengte dager: Julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.

BILLETTER:

Barn 4−17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer

Finn oss | Kontakt | Praktisk
Begrenset antall parkeringsplasser

Viktig melding: Astroamfiet er dessverre midlertidig ute av drift, men vi setter opp astroshow i auditoriet til annonserte tider. Hold deg oppdatert på aktivitetsprogrammene her.

NYHETER VGS

Velkommen til nytt skoleår!

Velkommen til nytt skoleår

Se fullstendig oversikt over læringstilbudet HER
Bestill undervisning i god tid HER

FOLK - fra rasetyper til DNA sekvenser (NYHET! Fra 15. september 2018)

Omvisning og Aktivitet

Utstillingen peker på de store konsekvensene vitenskapelig rasisme har hatt for samfunn og enkeltmennesker. Samtidig får besøkende innblikk i hvordan vår tids forskere studerer og tenker om genetiske likheter og forskjeller mellom mennesker og folkegrupper.

Elevene får en introduksjon til utstillingen "FOLK: fra rasetyper til DNA-sekvenser". Utstillingen retter et kritisk lys på raseforskningens historie, og det gis et innblikk i dagens diskusjoner om likheter og ulikheter. Med utgangspunkt i utstillingen skal elevene produsere et lyduttrykk som beskriver egen oppfatning av tema.

60 min (30 elever)
KUN TORSDAGER OG FREDAGER
Folk- lærerkurs

4. september 2018 , 16:30 - 19.00

Utstillingen FOLK utforsker den historiske og nåtidens forskning på menneskelig biologisk variasjon og samspillet mellom forskning, samfunn og kultur. FOLK peker på de store konsekvensene vitenskapelig rasisme har hatt for samfunn og enkeltmennesker.

Samtidig får besøkende innblikk i hvordan vår tids forskere studerer og tenker om genetiske likheter og forskjeller mellom mennesker og folkegrupper. Utstillingen inviterer til refleksjon om muligheter og utfordringer i dette kunnskapsfeltet.

Vi vi gjerne diskutere innfallsvinkler og tematikk som er relevant for skolen og invitere lærere på ungdomstrinnet og videregående til lærerkurs.

Mer info: HER

Påmelding: Send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Pris: Gratis!

Andre lærerkurs:
  • Programmering, kreativitet og digitalfabrikasjon i 2D

• Programmering, modellering og digitalfabrikasjon i 3D

Fullstendig oversikt med info, påmelding og pris finnes HER

ANDRE LÆRINGSTILBUD FOR VGS:

TVANG
SKJELETTER I SKAPET
RENT OG URENT

DEN INDUSTRIELLE REVOLUSJON
STJERNER I SIKTE
NATURVITENSKAP

HØYDEPUNKTER

Se fullstendig oversikt over læringstilbudet HER

TILBAKEMELDINGER:
”Klassen ga veldig gode tilbakemeldinger i etterkant av besøket. Det er en klasse som kan være litt utfordrende å engasjere, men guiden gjorde en veldig god jobb. Vi gikk gjennom oppgavene som ligger på nett ei uke etter besøket, og mange av elevene husket masse. Så vi hadde en flott opplevelse.”
(Rent og urent)

"Har vært på denne utstillingen før og kommer til å besøke den igjen. den er meget faglig relevant."
(Den industrielle revolusjon)

"Faglig god veiledere og kjempebra at det gåt å tilpasse undervisningen etter ønske fra skolen og fagnivå." (Naturvitenskap)

"en tøff elevgruppe ble møtt av en proff omviser. fanger interessen til noen som har hode og kropp på helt annet sted. godt jobba!"
(Olje og gass)

Se fullstendig oversikt over læringstilbudet HER

Bestill undervisning i god tid HER

VELKOMMEN!

Denindustriellerevolusjon300Moro300Rentogurent300

Sparebankstiftelsen 200crop       atea 300

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3