Årets høydepunkter

• TM tannhjul 25

Overdragelse av Telemuseets verdifulle samlinger, med Samferdselsdepartementet som god støttespiller. Samlingen har over         20 000 gjenstander og 480 000 fotografier.

• TM tannhjul 25

LEGO LOVE. Den årlige LEGO-festivalen samler store og små entusiaster til en tre-ukers byggefest med over 1 000 kilo LEGO-klosser.

• TM tannhjul 25

Overdragelse av NRKs teknisk-historiske samling av radio- og fjernsynsutstyr på over 1 300 gjenstander

• TM tannhjul 25

Kunnskaps- og integreringsministeren åpner TeknoLab skaperverksted i Oslo vitensenter for at ungdommer skal forstå og skape med teknologi, ikke bare bruke den. Det tilbys undervisning innen programmering, elektronikk og digital fabrikasjon.

• TM tannhjul 25

Medisinske rom, museets nye arena for viktige og uavklarte spørsmål knyttet til medisin og samfunn, samler nesten 100 personer til en utforskende diskusjon om Kjønnsmangfold og diagnosens makt.

• TM tannhjul 25

En splitter ny vestibyle og museumsbutikk gir publikum en helt ny besøksopplevelse og bygger en tydelig bro mellom museet og butikken.

• TM tannhjul 25

Vi åpner FOLK-utstillingen, en banebrytende utstilling om konsekvensene vitenskapelig rasisme har hatt og fortsatt har for samfunn og enkeltmennesker.

• TM tannhjul 25

Under Resarchers’ Night, en av våre mange forskningsbaserte satsninger, møter publikum den kjente genetikeren og programlederen i BBC Adam Rutherford til samtale om rase og moderne genetikk, og hva genene forteller om menneskers historie.

• TM tannhjul 25

Vi starter restaureringen av Bergen Radio, Rundemanen kystradiostasjon, skipsfartens stemme i over 90 år. Norges første og viktigste langtrekkende kystradio og en viktig bidragsyter i utviklingen av kommersiell telekommunikasjon.

• TM tannhjul 25

Den teknologiske skolesekken lanseres med finansiering fra Kunnskapsdepartementet for å øke både elever og læreres kunnskap innen programmering. Vi skal nå ut til om lag 3 000 elever per år de neste fem årene.

• TM tannhjul 25

Barnehagesatsingen skyter fart og museet har endelig fått et rom som inviterer barn til lekende læring. Det utvikles mange nye undervisningsopplegg for barnehager i matematikk og det avholdes hele 12 kurs for barnehageansatte.