Smitteverndugnad

Folk med 3D-printere produserer tusenvis av visirer som helsevesenet nå trenger.

Foto: Norsk Teknisk Museum

Akkurat nå pågår en storstilt nasjonal dugnad der folk med 3D-printere produserer tusenvis av visirer som helsevesenet trenger.

Et slikt dugnadsbasert samarbeide er akkurat det vi trenger nå, inntil industrien får igang masseproduksjon på hjemmebane.

Talentsenteret ved Oslo Vitensenter er med, og har ferdigstilt over 100 visirer som vi donerer bort. Vil du være med å bidra, følg facebookgruppa 3D-printere for assistanse til helsevesenet under Covid-19.

 

Dugnaden har vunnet HackTheCrisisNorway og får 100.000.- Posten går inn å dekker transportkostnader for visirene og det pågår pengeinnsamling på Spleis og 3DNet. Mange som bidrar nå!

En overlege ved medisinsk avdeling og smittevernoverlege ved Diakonhjemmet Sykehus har bedt om visirer, så de første 50 går dit idag.

Øystein Salomonsen er en av dem som deltar på dugnaden. Han jobber ved Talentsenteret ved Oslo vitensenter på Teknisk museum.

Se filmen!

Her ser du museumspedagog Øystein Salomonsen ved Talentsenteret ved Oslo vitensenter på Teknisk museum, som deltar i dugnaden. 

Alle foto: Norsk Teknisk Museum


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

 

Servicesenter

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet

PS: Vi anbefaler også Visit Oslos nyhetsbrev (ekstern lenke).