Projecting guilt

Dato: 10. – 15. desember 2019  (uke 50)

Projecting guilt er en skulpturell installasjon som tar form gjennom seks dager av kunstneren Aksel Ree.

I arbeidet forenes skulpturelle, romlige og performative aspekter, for å drøfte og utforske tanker om projisering av skyld.

I tilknytning til FOLK-utstillingen trekker arbeidet koblinger til den systematiske undertrykkelsen av minoriteter og folkegrupper, underbygd og legitimert av "vitenskap" med politiske og ideologiske føringer, og hvordan sporene av slike handlinger tas med videre og inn i samtiden.

Motivasjonen bak arbeidet er å forme en kontekst som gir publikum frihet til å tolke og reflektere rundt deres rolle i utstillingen, og hvordan dette kan legge grunnlag for ny betydning.

Samarbeid

Venneforeningen