Vaksineteknologiens historie

Unge menn i bar overkropp står i vaksinekø. Historisk foto.

Foto: Teigens Fotoatelier / DEXTRA Photo

Foredrag v/ Gunnveig Grødeland, immunolog og forsker, UiO.

Sted: Digitalt arrangement på Vimeo

Tid: Onsdag 24. februar 2021 kl. 17.00 (Sendes direkte – tilgjengelig i etterkant)

Vi står i dag midt inne i en pandemi der vi må sette vår lit til vaksiner. Hva er en vaksine, og hva skiller dagens vaksine til Edvard Jenner sin på slutten av 1700-tallet?

Vi tar en lyntur gjennom den historiske utviklingen av vaksiner, og den betydningen som vaksiner har hatt på samfunnet opp gjennom årene.

Gunnveig Grødeland er immunolog og forsker ved avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin ved det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo (UiO) / Oslo universitetssykehus (OUS)

Arrangementet er ved Norsk Teknisk Museum - Nasjonalt medisinsk museum i samarbeid med Teknisk museums Venneforening, Teknas teknologihistoriske gruppe og NITO.

Forsker Gunnveig Grødeland i sitt laboratorium. Foto.

Gunnveig Grødeland er immunolog og forsker ved Universitetet i Oslo.