Helgeprogram 17. - 18. mars

Bli med på en reise ut i universet i Astroamfiet. Lag en tegnerobot i LEGO WeDo og design ditt eget filtmonster i Teknoteket. Redesign en gammel T-skjorte og lær om nordlyset. Velkommen til helgen på Teknisk museum!

13.00 AstroamfiFoto av Jupiter med en av månene i forgrunnen.ASTROAMFIET: Jupiter med en av månene i forgrunnen.
I Astroamfiet illustreres størrelser og avstander i verdensrommet, samt fenomener som årstidene, sol- og måneformørkelse og nordlys. En halvsirkulær vegg gir deg en unik opplevelse av å omsluttes av universet. I løpet av sekunder kan man bevege seg fra Oslo, ut gjennom vårt solsystem, gjennom vår galakse og videre utover til kanten av det kjente universet, og tilbake! Passer for barn fra ni år. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

12.00 – 13.00 FiltmonsterFiltmonster900FILTMONSTER: I dette verkstedet lærer du å filtre av ull og om strømkretser.
Lær hvordan en strømkrets fungerer mens vi filter små monstre med lysende øyne eller nese. Passer for barn fra ti år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

13.3014.45 LEGO WeDo
tegnerobot900SUPERENKELT OG MORSOMT: Bygg din egen tegnerobot i LEGO WeDo.

Bygg din egen tegnerobot i LEGO WeDo. Ved hjelp av motorer og sensorer kan du lage en tegnerobot som du selv kan styre fra en iPad. LEGO WeDo gir en superenkel introduksjon til programmering og robotikk, og er en fin aktivitet hele familien kan gjøre sammen. Passer for barn fra ni år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

15.00 16.00 Teknotrykkeri
Lyst til å friske opp et handlenett, en T-skjorte eller noe annet i bomull? Vi har vinyl og en
varmepresse. Ta med det du har, design ditt eget mønster, og så trykker vi! Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i Vitensenteret.

15.00 Terrella – et kunstig verdensrom
Foto med lenke til film som viser hvordan terrellaen fungerer.TERRELLA: Klikk på bildet for å se en demonstrasjon av det kunstige verdensrommet.
Kristian Birkeland fikk spesiallaget store glasskamre som forestilte verdensrommet. Inne i kamrene plasserte han en liten, magnetisert kule – en terrella – som forestilte jordkloden. Kamrene gjorde det mulig å etterligne en rekke kosmiske fenomener i tillegg til nordlyset. Opplev demonstrasjon av kunstig nordlys. Passer for barn fra ti år. Møt opp i utstillingen Aurora Polaris, rett opp trappa fra resepsjonen.

     
 

Teknisk museums åpningstider

Åpningstider i skoleåret:
Tir-fre: 9-16 | Lør-Søn: 11-18 | Man: Stengt

Museet er stengt på disse dagene:
Julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.

Les mer om åpningstider.

Billetter:
Barn 4-17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer om billettpriser

Finn oss
 | Kontaktinfo | Mer praktisk info
Begrenset antall parkeringsplasser.


britiskeflagget 30Information in English
 
     

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3