Påsken på Teknisk museum

Teknisk museum har et stort program og holder åpent alle dager i påsken mellom 11-18. Bli med på animasjonsverksted, se vitenshowet, lag en tegnerobot, redisign en gammel T-skjorte i teknotrykkeriet, bli med på brettspillworkshop og mer. Velkommen til bypåske på Teknisk museum! 
Påsken 2018: Lørdag 24. mars - mandag 2. april: kl. 11–18
Påskeegg900

Kortversjon av programmet. Full beskrivelse lenger nede.
12.00 Følelsen av FOLK 

NB: Kun 26. – 27.mars Bli med på en samtaleworkshop og tegn følelsen av utstillingen FOLK. 

12.00 –13.00 Animasjonsverksted  Lag en stop motion-snutt.  
13.00 Vitenshow   Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler!  
15.00 Rase: En farlig myte?  Få en innføring i utstillingen FOLK. 
13.15 – 14.45 LEGO WeDo    Bygg din egen tegnerobot i LEGO WeDo. 
15.00 – 16.00 Teknotrykkeri   Design og trykk ditt eget mønster.
11.00 – 18.00 Lyden av FOLK  Beskriv følelsene dine ved hjelp av lydbilder. 
12.00 – 15.30  Brettspillworkshop  Lag ditt eget brettspill. NB: krever egen påmelding, se full beskrivelse lenger  ned  i artikkelen. 

 

Program

12.00 Følelsen av FOLK
NB: Kun 26. – 27.mars
Utstillingen FOLK utforsker samspillet mellom vitenskap, samfunn og kultur og peker på de store konsekvenser slik forskning har hatt for samfunnet. Hva betyr det for oss, og hvordan kan vi uttrykke det? Bli med på en samtaleworkshop der du tegner følelsen av FOLK. Etter samtalen vil vi laserkutte tegningen din som du får med deg hjem. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Passer for barn fra ti år. Oppmøte ved søyle 5 i foajeen.

12.00 –13.00 Animasjonsverksted Bilde fra animasjonsverkstedetANIMASJONSVERKSTED: Lær hvordan du kan lage animasjonsfilm.
Hvilke historier vil du fortelle i animasjonsverkstedet vårt? Lag en stop motion-snutt hos oss. Passer fint som familieaktivitet. Møt opp i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i Vitensenteret.

13.00 Vitenshow  Bilde fra vitenshowetBOBLER OG SMELL: Vitenshowet er garantert moro for store og små.
Bli inspirert av overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Showet foregår i auditoriet, ned trappa ved kafeen. NB: Møt tidlig fram. Det er begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn.

15.00 Rase: En farlig myte? 

3 2format m tekst900FOLK: Biologiske forskjeller og likheter mellom folkegrupper har vært gjenstand for forskning helt siden opplysningstiden. Slik forskning har vært preget av vekslende ideer om rase, opphav og identitet. Den vitenskapelige rasismens storhetstid er over. Men det finnes fortsatt rasisme i samfunnet vårt. TEGNING: Halfdan Bryn, Über die Augentypen in Norwegen (1927)
Utstillingen FOLK viser eksempler på genforskning og historisk raseforskning som belyser samspillet mellom vitenskap, samfunn og kultur. Få en innføring i et aktuelt tema. Bli med på samtalen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen. Passer for ungdom og voksne.

13.15 – 14.45 LEGO WeDo Foto av tegnerobot.SUPERENKELT OG MORSOMT: Bygg din egen tegnerobot i LEGO WeDo.
Bygg din egen tegnerobot i LEGO WeDo. Ved hjelp av motorer og sensorer kan du lage en tegnerobot som du selv kan styre fra en iPad. LEGO WeDo gir en superenkel introduksjon til programmering og robotikk, og er en fin aktivitet hele familien kan gjøre sammen. Passer for barn fra ni år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

15.00 – 16.00 Teknotrykkeri


Lyst til å friske opp et handlenett, en T-skjorte eller noe annet i bomull? Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design ditt eget mønster, og så trykker vi! Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i Vitensenteret.

11.00 – 18.00 Lyden av FOLK
Denne aktiviteten er knyttet til utstillingen FOLK, som gransker forskning på menneskelige biologiske likheter og forskjeller. Aktiviteten lar deg beskrive følelsene dine ved hjelp av lydbilder. Du velger blant et begrenset utvalg følelser og rundt 100 lyder. Vil det lydbildet du skaper allikevel være helt unik? Aktiviteten foregår i foajeen rett ved inngangen.

12.00 – 15.30 Brettspillworkshop
NB: Kun 29. og 30. mars, krever egen påmelding
Har du lyst til å lage ditt eget brettspill? Alt du trenger er fantasi og litt tålmodighet! Brettspill kan være alt fra superenkle Ludo til mer avanserte Dungeons and Dragons eller Twilight Imperium. Vi stiller med alt dere trenger for å delta. Du blir veiledet av erfarne spillutviklere. Passer for barn fra ti år. Det eneste du trenger å gjøre er å melde deg på.

Påmelding til brettspillworkshop via denne lenken (ekstern lenke).

Det blir enkel servering. 

Kursholdere er Ole Andreas Biggey og Kristina Halvorsen.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

     
 

Teknisk museums åpningstider

Åpningstider i skoleåret:
Tir-fre: 9-16 | Lør-Søn: 11-18 | Man: Stengt

Museet er stengt på disse dagene:
Julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.

Les mer om åpningstider.

Billetter:
Barn 4-17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer om billettpriser

Finn oss
 | Kontaktinfo | Mer praktisk info
Begrenset antall parkeringsplasser.


britiskeflagget 30Information in English
 
     

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3