Helgeprogram 21. - 22. april

Lag ditt eget filtmonster med lysende øyne, bli med på animasjonsverksted, hør om stjerner og planeter i planetariet, lag en katapult, ta med deg en gammel T-skjorte og lag nytt design, og se vitenshowet. Velkommen til helgen på Teknisk museum!

Program

12.00 Planetariet 
Opplev en stemningsfull nattehimmel i museets planetarium. Hør om stjerner og planeter, og fortellingene om stjernebildene. Passer for barn fra sju år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

12.00 – 13.00 Katapultverksted
Hvem lager den beste katapulten? Lag en treffsikker konstruksjon av blomsterpinner, gummistrikk og skjeer! Passer for barn fra fem år. Møt opp i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i Vitensenteret.

13.00 – 14.00 AnimasjonsverkstedBilde fra animasjonsverkstedetHvilke historier vil du fortelle i animasjonsverkstedet vårt? Lag en stop motion-snutt hos oss. Passer fint som familieaktivitet. Møt opp ved glassrommet i Flyhallen, ved den blå trikken. Begrenset plass.

13.00 Vitenshow
Bilde fra vitenshowet
 
Bli inspirert av overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Showet foregår i auditoriet, ned trappa ved kafeen. Passer for familier. Møt opp tidlig. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn.

14.00 – 15.00 Filtmonster NB: Kun søndag!
Bilde av filtmonsterLær hvordan en strømkrets fungerer mens vi filter små monstre med lysende øyne eller nese.
Lag et lite monster av filt med lysende øyne. Her kan du lære om hvordan å filte og om strømkretser. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Passer for barn fra ni år. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

15.00 – 16.00 Teknotrykkeri


Lyst til å friske opp et handlenett, en T-skjorte eller noe annet i bomull? Vi har vinyl og en varmepresse. Ta med det du har, design ditt eget mønster, og så trykker vi! Passer for barn fra seks år. Møt opp i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i Vitensenteret. 

Omvisninger i FOLK - fra rasetyper til DNA-sekvenser. Lørdag og søndag kl. 1500

3 2format m tekst900TEGNING: Halfdan Bryn, Über die Augentypen in Norwegen (1927)

Få dypere innsikt i temaer i den nyåpnede utstillingen "FOLK - fra rasetyper til DNA-sekvenser". Passer for voksne og unge fra 12 år.

1500: Å portrettere en rase NB: Kun lørdag
Hvordan fotograferer man noe som ikke finnes? Den fysisk antropologiske forskningen er gjennomsyret av bilder. Omvisningen ser på hvordan fotografier var råmateriale for analyser, formidlet forskningsresultater og skapte forestillinger om hva en rase var. Passer for ungdom og voksne. Omvisningen blir gitt av fotoarkivar ved Teknisk museum Thale Sørlie.

15.00 Rase: En farlig myte NB: Kun søndag
FOLK: Biologiske forskjeller og likheter mellom folkegrupper har vært gjenstand for forskning helt siden opplysningstiden. Slik forskning har vært preget av vekslende ideer om rase, opphav og identitet. Den vitenskapelige rasismens storhetstid er over, men det finnes fortsatt rasisme i samfunnet vårt. Passer for ungdom og voksne. Møt opp ved søyle 5 i foajeen.

Med forbehold om endringer i programmet.

     
 

Teknisk museums åpningstider

Påsken 2019:
15. april – 22.april: 11–18

Pinsen 2019:
1. og 2. pinsedag: Åpent 11–18

I skoleåret:
Tir–fre: 9–16 | Lør–Søn: 11–18 | Man: Stengt

Museet er stengt på disse dagene:
Julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.

Sommeråpent
22. juni–18. august: 11–18

Les mer om åpningstider.

Billetter:
Barn 4-17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer om billettpriser

Finn oss
 | Kontaktinfo | Mer praktisk info
Begrenset antall parkeringsplasser.


britiskeflagget 30Information in English
 
     

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3