Sommerprogram 2.–15. august

02.08.2021 11:00 - 15.08.2021 18:00

Information in English below

Vitenshow. Foto.

Opplev Teknisk museums vitenshow!

Viktig info: Vi følger smittevernsregler for museer. All aktivitet har plassbegrensning. Registrering og påmelding i resepsjonen.

12.00-13.00 Blomstertrykk

Trykk bievennlige blomstermotiv på klærne dine eller et handlenett. Vi har vinyl og en varmepresse, du tar med tekstiler i bomull som du vil trykke på. Passer for alle. Plass til 4 kohorter. Registrering og påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 3 i resepsjonen.

13.00-13.30 Vitenshow (kun lørdag og søndag)

Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Plass til 120 personer. Registrering og påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor Auditoriet, ned trappa ved kafeen.

14.00-14.15 Liv og død

Liv og død er tittelen på en splitter ny medisinutstilling, men denne introduksjonen handler mest om alt imellom. Passer for alle. Plass til 10 personer. Registrering og påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.

15.00-15.15 Eventyrlige interiører

Gerhard Munthe var en av Norges første industridesignere, og var et allsidig multitalent. Opplev Nasjonalmuseets vandreutstilling på Teknisk museum. Passer for alle. Plass til 10 personer. Registrering og påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.

15.30-16.30 Kom og lag ditt eget linotrykk!

Lag et minne fra besøket ditt på Teknisk museum. Hva husker du best fra dagen på museet? Er det en gjenstand som gjorde spesielt inntrykk på deg? Du har ideen, og vi har utstyretPlass til 4 kohorter. Registrering og påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 3 i resepsjonen.

Hele dagen (egenaktivitet):

• Alle utstillinger i plan 1, 2 og 3 er åpne. 4. etasje er stengt for ombygging.

• Eventyrlige interiører: Ny utstilling med originalverk av Gerhard Munthe i samarbeid med Nasjonalmuseet. Sitt ned med aktivitetsheftet om Gerhard Munthes arbeider, eller ta det med deg hjem. Du finner det du trenger i utstillingen eller i resepsjonen. 208 i kartet.

• Liv og død: Ny utstilling med grunnleggende spørsmål som "hva er helse?", "hva er sykdom?" og "hva er god behandling?".

• Løyper: Vi har anbefalte løyper som gjør at du eller dere kan oppdage flere ting på museet – og kanskje kan dere snakke sammen om det dere ser.
    • «Gulløypa» inneholder noen av museets høydepunkter, bl.a. en berømt bil, et berømt fly og en elektromagnetisk kanon.

• «Liv og død» omhandler medisin, kropp og helse med b.la. et vannrør, en jernlunge og et naturlig balsamert lik.

• Bædi og Børdi: Last ned appen Bædi og Børdi som guider deg rundt i museet.

Løypene kan hentes ved brua eller i resepsjonen. Begge passer for alle.

Summer activities 2 AUGUST – 15 AUGUST

(weeks 31 and 32)

We follow infection control rules for museums. All activities have limited places available. Register at the reception.

12.00-13.00 Flower prints: Print bee-friendly floral patterns on your clothes or a shopping bag. We have vinyl and a heat press; you bring cotton textiles you want to print on. Suitable for everyone. Meet at pillar 3 in the reception.

13.00-13.30 Vitenshow (Science Show): (weekends only) Playful learning through flames, smoke, loud bangs, and exciting experiments. Maybe you’ll be hit by a smoke cannon! Suitable for everyone. Meet outside the Auditorium, down the stairs by the café.

14.00-14.15 Life and Death is the title of our brand-new medical exhibition, and this introduction is mostly about everything in between life and death. Suitable for everyone. Meet at pillar 5 at the reception.

15.00-15.15 Enchanted Interiors: Gerhard Munthe was one of Norway’s first industrial designers, and a versatile creative talent. Experience the National Museum’s touring exhibition at Teknisk Museum. Suitable for everyone. Meet at pillar 5 at the reception.

15.30-16.30 Linocut: Make your own graphic print with linocut. The technique may be similar to woodcuts, but the linoplate is soft and easy to work with. Best suited for children over the age of 10 years. Meet at pillar 3 in the reception.

Whole day (self-guided activities)

All exhibitions on floors 1, 2, and 3 are open.

Enchanted Interiors: New exhibition with original works by Gerhard Munthe in partnership with the National Museum. Sit down with the activity booklet about Gerhard Munthe’s work or take it home with you. You will find what you need in the exhibition or in the reception. (208 on the map)

Life and Death: New exhibition posing fundamental questions like What is health? What is disease? And what is good treatment?

Trails: We have some recommended trails that allow you to discover more things at the museum – and maybe to talk together about what you see.

• “Golden Trail” contains some of the museum’s highlights, including a famous car, a famous plane, and an electromagnetic cannon.

• “Life and Death” deals with medicine, body, and health, including a water pipe, an iron lung, and a naturally mummified corpse.

The trails can be picked up at the bridge. Both are suitable for everyone.