FORSKNING PÅ TEKNISK MUSEUM

Forskning inngår som en sentral del av museets arbeid med samlingene og i forbindelse med utstillingsproduksjon og formidling. Forskningen skal bidra til målet om å utvikle og formidle ny kunnskap relatert til kjerneområdene teknologi, vitenskap, industri og medisin. Et kjennetegn ved forskningen på museet er at den ofte foregår på tvers av etablerte fagfelt og i utstrakt samarbeid med omverden.

Museet har i de seneste årene ønsket å prioritere forskning, og forskningsinnsatsen har økt i omfang. Museet er per i dag involvert i flere forskningsprosjekter sammen med andre aktører. Se lenker til høyre på denne siden.

Museet ser også at det ligger et uforløst potensial i kombinasjonen forskning og museal formidlingsvirksomhet. Utstillingsprosjekter er i seg selv en form for kunnskapsproduksjon, der utstillingen kan ses som en ”forskningspublikasjon”. For å fremme forskning, og utvikle formidlingsvirksomheten, har museet etablert et  forsknings- og formidlingslaboratorium, The LAB.

I forbindelse med at Kulturdepartementet i løpet av våren 2021 skal legge fram en museumsmelding for Stortinget, har Ketil Gjølme Andersen, førstekonservator ved Norsk Teknisk Museum sittet i et utvalg som har levert en rapport om forskning i museene.

Denne rapporten finner du ved å trykke på denne lenken. 


Har du spørsmål vedrørende museets forskningsarbeid? Kontakt avdelingsleder Frode Weium.

Foto: Teknisk museum Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

 

Servicesenter

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet

PS: Vi anbefaler også Visit Oslos nyhetsbrev (ekstern lenke).