NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

16. juni: Blekkulfdagen

Blekkulf danser og synger så vannet spruter, sammen med Brennmagnete, Haiald, reken Pelle og mange flere. Du kan også snekre en trebåt med strikkmotor i Blekkulfs miljøverksted, ta miljøquiz og se film, og kanskje møter du Blekkulf eller en av vennene hans rundt om i museet? Museet setter også opp vitenshow, og i utstillingen Månelandingen 50 år kan du høre historien om kappløpet til månen! Åpent 11–18.

Foto: Blekkulf

Program:

11.30 – 12.00 Blekkulf
Blekkulf er en liten blekksprut som er opptatt av miljøvern. Hver gang han og vennene står ovenfor et miljøproblem finner han en fantasirik og smart løsning. Passer for alle. Se animasjonsfilmene i amfiet.

12.30 – 12.30 Månelanding
Hør den spennende historien om kappløpet til månen i 1969 fra våre kunnskapsrike formidlere. Møt opp ved søyle 5 i foajeen. Passer for barn fra ti år.

12.00 – 12.20 Danseshow med Blekkulf og vennene hans
Se et danseshow med miljøvennen Blekkulf og vennene hans. Passer for alle. Se showet i amfiet.

12.30 – 13.55 Snekkerverksted
Hvem lager den raskeste strikkpropellbåten? Snekre, bygge, pusse og sett på en strikk for å se hvor raskt båten går. Passer for barn fra åtte år i følge med en voksen. Møt opp Sommerverkstedet. Gå til venstre ned trappen ved museets hovedinngang og så til høyre.

13.00 Vitenshow
Bli inspirert av overraskende triks med fysikk, kjemi og flytende nitrogen! Opplev flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for familier. Møt opp tidlig. Begrenset plass. Grupper og familier må gå samlet inn. Showet foregår i auditoriet, ned trappen fra kafeen.

14.00 – 14.20 Danseshow med Blekkulf og vennene hans

14.30 – 15.00 Natursti i museet
Mer informasjon finner du i resepsjonen.

15.00 – 18.00 Snekkerverksted

Blekkulflogo 300

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3