NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

13. juni: Trenger Oslo et kvinnehistorisk museum?

Kvinnesaksmøtet i 1902. Fredrikke Qvam åpnet møtet, arrangert av Norske Kvinners Sanitetsforening. Foto: Severin Worm-Petersen/ Norsk Teknisk Museum

Det inviteres til debatt om museer og kvinneperspektiver på Teknisk museum, torsdag 13. juni kl. 18.00. Stockholms Kvinnohistoriska ble lansert i mars i år, et nytt museum, uten egen bygning. Er dette den nye måten å bygge et museum på?

Les mer …

Rasisme finnes fortsatt

Den vitenskapelige rasismens storhetstid er over, men rasismen og begrepene lever videre. Rapporten om "Holdninger til diskriminering, likestilling og hatprat i Norge" fra Fafo er urovekkende. En av fire i utvalget mener seg helt eller delvis enige i at «noen menneskeraser rett og slett er smartere enn andre».

Les mer …

Super:satsing på programmering

NRK går sammen med Vitensenterforeningen og Lær Kidsa Koding i et felles prosjekt for å lære barn og unge programmering, i skolen og i kodeklubber på fritida. Den nye satsingen kalles super:bit. Oslo vitensenter på Teknisk museum er en av vitensentrene som tilbyr programmering med micro:bit.

Les mer …

Ny utstilling: BLIND SPOT – om å se og se etter

Ser vi med øynene eller gjennom dem? Kom og utforsk forholdet mellom det du ser og det du oppfatter, gjennom kunstneriske installasjoner, optiske illusjoner og øyemedisinske gjenstander fra ulike tider. BLIND SPOT har referanser både til øyets blinde flekk og våre kulturelle blindsoner.

Les mer …

Teknisk museum tar ungdommene på alvor

Se overraskende triks i vitenshowet på Teknisk museum!

Teknisk museum samler inn materiale fra ungdommenes klimastreik 22.mars, og har oppfordret ungdommen og andre til å sende inn bilder på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Av Frode Meinich, direktør ved Teknisk museum.

Les mer …

Innsamling fra skolestreiken for klima

Klimastreik i Bergen. Foto: Alva Førsund, NaturogUngdom

Skolestreikene markerer en vending i den globale kampen mot klimaendringer. Barn og unge demonstrerer for sitt krav om at det må handles, og det nå. Teknisk museum ønsker å samle inn materiale fra streikene. Foto: Fra klimastreik i Bergen, Alva Førsund, Natur og Ungdom.

Les mer …

Gratulerer med dagen, alle sammen!

Betzy Kjeldsberg ble i 1910 Norges første kvinnelige fabrikkinspektør. Hun reiste landet rundt frem til 1936 på inspeksjons- og opplysningsbesøk. Hun var med det en betydelig pioner i arbeidet for bedret arbeidsmiljø, fokus på sikkerhet ved fabrikker og helsespørsmål generelt i arbeidslivet.

Les mer …

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3