NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Hva skjer med Tryvannstårnet?

Hva skjer med Tryvannstårnet? NRK Østlandssendingen meldte nettopp at Christian Ringnes ønsker å overta Tryvannstårnet. Kan det bli en publikumsmagnet igjen? Visste du at det første Tryvannstårnet kom i 1867? Klikk på denne lenken for å følge hele historien i bilder, fra bl.a. Teknisk museums flotte fotosamlinger, på Digitalt Museum.

Digitaliseringen tømte Tryvannstårnet for kringkastingsfunksjoner. Brannvesenet stengte utkikkstårnet, som har vært et yndet reisemål for millioner. Uten leieboere og uten turister – hva skal Oslo kommune gjøre med Tryvannstårnet? Riving har vært nevnt, til fortvilelse for alle forkjempere for tekniske og industrielle kulturminner. Kan en løsning være på vei? Vi krysser fingrene, og legger inn et godt ord med noen av de mange spor av Tryvannstårnets ulike fremtoninger, fra det var branntårn og friluftsmål til det ble et av våre fremste symboler på rikssamling – tusen år etter Harald Hårfagre.

Tryvannstårnet foto Kathrine Daniloff
foto: Kathrine Daniloff
  Tryvannstårnet Foto Dag Andreassen 900foto: Dag Andreassen

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3