NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Nytt liv i historisk hotellbygg i Oslo

TheHub 1024Clarion Hotel® The Hub, gjengitt med tillatelse av André Schreiner, Nordic Choice hotels.

Les hva Teknisk museums konservatorer skriver om byggets fascinerende historie på Digitalt museum.

Hotelldirektøren trakk fram byggets spennende fortid, da han fikk oppdraget med å lede det nye hotellet.

– Dette er rett og slett et drømmeprosjekt, et hotell med like spennende fortid som framtid. Clarion Hotel Royal Christiania ble bygget for OL i 1952, men har like store ambisjoner i dag, sier André Schreiner, ny hotelldirektør ved Clarion Hotel® The Hub.

Hotellbygget kan sies å ha vært Oslos største og mest kontroversielle hotell. Det ble var planlagt som "folkehotell" og ble lansert som OL-hotellet "Viking" til vinterlekene i 1952. Bygget har vært både en kommunal hodepine og jappetidssymbolet Royal Christiania.

Nå, den 1. mars 2019, gjenoppstår det som Clarion Hotel® The Hub.

Les mer om hva Teknisk museums konservatorer, Tone Rasch og Dag Andreassen skriver om byggets historie her:

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3