NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Årets museum

Prisen Årets museum har blitt delt ut av Museumsforbundet hvert år og den henger høyt. Målet med prisen er å oppmuntre til innsats og å fremheve gode tiltak til inspirasjon og forbilde for andre.

Juryen mener

Utstillingen Mind gap har vakt stor oppmerksomhet og føyer seg inn i en eksperimentell utstillingstradisjon som er bygd opp de senere år. Museet har hatt en sterk utvikling i publikumstallene, ikke minst fordi Vitensenteret gir barn og  unge en unik mulighet til å prøve ut nysgjerrighet, kreativitet og eksperimenteringslyst i møte med et vell av enle og forståelige instrumenter. Museet er slikt sett en viktig aktør i Kunnskapsløftets målsetting om å styrkerealfagskompetansen i befolkningen.

Aktuelle utstillinger

– På Teknisk museum arbeider vi målrettet for å skape engasjerende og spennende utstillinger, forteller museumsdirektør Hans Weinberger. I år har vi laget utstillingen Mind gap i samarbeid med en av verdens mest anerkjente scenekunstnere, Robert Wilson. Den formidler et så komplekst tema som hjernen og hjerneforskning slik at det blir en opplevelse for alle, både barn og voksne. Utmerkelsen Årets museum vil kunne gi oss økt oppmerksomhet, noe som igjen kan føre til at flere kommer for å oppleve våre utstillinger, håper Weinberger.

Årets nominerte kandidater var sammen med Teknisk museum de anerkjente museene Skimuseet, Glomdalsmuseet, Lofotr. Konkurransen var altså svært sterk.

Doblet antall besøkende

I løpet av de siste ti årene har Teknisk museum mer enn doblet besøkstallene, og Weinberger satser på at museet i år vil ha over 250 000 gjester.
– Vi håper at besøkstallet er et synlig resultat av anstrengelsene våre mot visjonen om å bli Norges mest dialogorienterte, synlige og dristige museum. Fremover skal det spesielt satses på samlingsforvaltning og digital formidling. Dette vil gi grunnlag for nye og spennende utstillinger.

FAKTA:

Årets museum er en pris som hvert år deles ut av Norges Museumsforbund til en museumsinstitusjon som har gjort seg positivt bemerket i foregående år. Prisen deles vanligvis ut på museumsforbundets årsmøte i september.
Juryen består av stortingsrepresentant Trine Skei Grande, journalist Gudleiv Forr og direktør Lene Floris ved Nationalmuseet i Danmark. Museumsforbundets leder, Tron Wigeland Nilsen er juryens sekretær.

Tidligere prisvinnere:

2010 Vitenskapsmuseet i Trondheim.
2009 Jærmuseet
2008 Lillehammer kunstmuseum
2007 Museumssenteret i Salhus, Salhus i Åsane, Bergen kommune.
2006 Internasjonalt Kultursenter og Museum (IKM) i Oslo.
2005 Trøndelag Folkemuseum
2004 Midt-Troms Museum
2002 Norsk Skogmuseum
1998 Erkebispegården

Disse museene var nominert:

Glomdalsmuseet
Lofotr vikingmuseet med nytt anlegg
Skimuseet

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3