NB: Gamle sider

Hei! Du har nå kommet til Teknisk museums gamle nettsider. Fra 10. juni 2019 blir ikke disse vedlikeholdt lenger. Gå til tekniskmuseum.no for å komme til forsiden.

Usynlig verden

 

Se kroppens mikrounivers! De unike fremstillingene er laget ved hjelp av det aller siste innen visualiseringsteknologi. Utforsk bilder og film tatt ved hjelp av lysmikroskopi, elektronstråler og røntgen. Se hvordan teknologi sammen med menneskelig kompetanse gjør det mulig å få innblikk inn i en fantastisk verden som tidligere var usynlig!

- For å øke forståelsen av sentrale sykdommer og bidra til å oppnå bedre former for behandling, er det avgjørende å avbilde sykdomscellene ved bruk av avanserte mikroskopiteknikker. I Bergen pågår blant annet en preklinisk studie på ondartet kreft i hjernen, hvor behandlingseffekter studeres ved hjelp av konfokalmikroskopi og magnetisk resonans tomografi (MR), sier førsteamanuensis Frits Thorsen, Plattformleder ved Molecular Imaging Center (MIC) i Bergen.


Sjekk pulsen din

I Vitensenteret kan du prøve ut hvordan kroppens indre organer, skjelettet, sansene og hjernen virker! Du kan blant annet se din egen puls og finne ut hvordan du på en enkel måte kan lure temperatursansen din.


Fantastiske fakta om hjertet:
I løpet av et normalt liv passerer 275.000 kubikkmeter blod igjennom hjertet!

Hvert hjerteslag utfører like mye arbeid som det kreves for å løfte 1 dl blod 1,2 meter opp i luften.

Hjertet slår 100.000 ganger i løpet av en dag. Det blir mer enn 2.700.000.000 hjerteslag i løpet av et normalt liv – uten ytre vedlikehold!

I løpet av et normalt liv passerer 275.000 kubikkmeter blod igjennom hjertet!

Opplev utstillingen om kroppen og den usynlige verdenen inne i oss!

 

}

 

 

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3