fbpx

Aktiviteter for alle

Helgeprogram 27.–28- august


Billetten til museet gir tilgang til alle aktivitetene.

Bli med på introduksjon til den spennende tele- og datautstillingen I/O, lær koding med en robotbie (barn 5–9 år i følge med voksen), prøv deg som tekstilkunstner på plankevev, opplev det populære vitenshowet med spennende eksperimenter, lær spillprogrammering og lag ditt eget spill, bli med på omvisning om teknologiske hjelpemidler og kunstig intelligens.

I tillegg kan du prøve over hundre interaktive installasjoner i våre utstillinger!

27.–28. august

Del gjerne arrangementene på Facebook!

11.00 Introduksjon til I/O

Nyhet! IKT-utstillingen I/O dekker hele fjerde etasje. Bli med på en introduksjon om hvordan kunstig intelligens gir deg en annerledes museumsopplevelse, og bli kjent med data- og telehistorien på en nyskapende måte. Passer for alle. Oppmøte ved søyle 7 i resepsjonen. 

11.00 – 11.30 Aktivitet/verksted: Koding med robotbien Bee-bot

Ett skritt fram og to tilbake! Lær enkel koding og få robotbien til å passere hindringer og gå dit du vil. Passer for barn mellom fem og ni år i følge med voksne. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 3 i resepsjonen. 

12.00 – 13.00 Papirverksted

Hvordan kan vi lage vårt eget papir? Og hvordan kan en T-skjorte bli et ark? Vi lager papirmasse av gamle klær, og presser til ark. Her blir det litt søl. Passer best fra 10 år. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 7 i foajéen.

13.00 Introduksjon til I/O

Nyhet! IKT-utstillingen I/O dekker hele fjerde etasje. Bli med på en introduksjon om hvordan kunstig intelligens gir deg en annerledes museumsopplevelse, og bli kjent med data- og telehistorien på en nyskapende måte. Passer for alle. Oppmøte ved søyle 7 i resepsjonen. 

13.00–13.30 Vitenshow

Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor auditoriet, ned trappa ved kaféen. Gruppa går samlet inn.  

Uke 33: Kun vitenshow 19, 20 og 21. august.

14.00–15.00 Aktivitet/verksted: Lær deg koding med jordbærtaco

Har du rundet alle spillene dine hjemme og leter etter noe nytt? Lær deg enkel spillprogrammering hos oss med MakeCode Arcade og lag ditt eget spill – jordbærtaco! Passer best for dem over ti år. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 7 i resepsjonen. 

15.00–15.30 Omvisning: Menneske og maskin

Er du en kyborg? Mennesker blir som maskiner og maskiner blir som mennesker. Bli med på en runde om teknologiske hjelpemidler og kunstig intelligens. Passer best for dem over åtte år. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 7 i resepsjonen.

Hele dagen: Anbefalte løyper

Prøv våre løyper som gjør at du eller dere kan oppdage flere ting på museet – og kanskje kan dere snakke sammen om det dere ser.

Bædi og børdi

Omvisning for barn: Geiten Bædi og fuglen Børdi guider barna via en fisefin reiseapp! Lær om bl.a. trikk, fly, nordlys og et mumifisert koleralik. Språk: Norsk, engelsk og samisk.

Besøk også Facebook-siden til Bædi & Børdi, for mer informasjon, morsomme nyheter og annet sprell.

Android
App store

NYHETSBREV

Vi sender deg gjerne nyheter på e-post

ADRESSE

Teknisk museum

Kjelsåsveien 143

KONTAKT OSS

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00