suksess med digital kodeundervisning

Oslo vitensenter ved Teknisk museum tilbyr koding for 9. og 10. klassinger i Oslo. Her underviser Connie Makilla. Foto: Thomas Fjærtoft/Norsk Teknisk Museum.

 Grunnet høy etterspørsel, får ikke bare tiendeklasse, men også niendeklasser delta på «Kodekraft» i 2021 – et gratis, digitalt undervisningsprogram om programmering!

 

 

På landsbasis deltok hver fjerde elev på 10. trinn på «Kodekraft» i 2020. På grunn av stor etterspørsel, vil også elever på 9. trinn få anledning til å melde seg på i år.

 

– Kodekraft er en gratis undervisningspakke på to skoletimer, skreddersydd til læreplanen for 9.- og 10. trinn. Elevene deltar enten fra klasserommet eller via hjemmeskole. Fleksibiliteten med å tilpasse litt etter behov har nok vært en av nøklene til suksess det siste året, hvor skoledagene endrer seg brått fra uke til uke, sier prosjektleder Sigurd Hunstad ved Oslo vitensenter/Teknisk museum.

 

Det er 10 regionale vitensentre som har gått sammen om å lage Kodekraft, med INSPIRIA science center som koordinator. Takket være støtte fra Equinors talentprogram Morgendagens helter, kan Kodekraft leveres kostnadsfritt til skolene. Det er Hunstad meget fornøyd med.

 

Nå får både niende og tiendeklasse delta på Kodekraft. 

Elevene opplever mestring

Undervisningsprogrammet er utviklet av ti regionale vitensentre og Equinors talentutviklingsprogram, Morgendagens helter, og tilbys gratis til alle 9.- og 10.-klasser i Norge. Hensikten med Kodekraft er å gi elevene grunnleggende forståelse for programmering, samtidig som de får kjennskap til verdens energiutfordringer. Målet er å skape realfagsglede gjennom praktisk læring.

 

På landsbasis har hele 9 000 elever, fordelt på 472 skoleklasser, deltatt på Kodekraft. Tilbakemeldinger fra over 100 lærere forteller at elevene opplever mestring og lærer noe nytt.

 

En av tilbakemeldingene taler for seg seg :

 

– Kodekraft var lærerikt, både for elevene og meg. Og de vil gjerne fortsette på samme plattform når vi skal jobbe videre med programmering.

 

 

 

På landsbasis har hele 9 000 elever, fordelt på 472 skoleklasser, deltatt på Kodekraft.

Fakta om Kodekraft – et samarbeid mellom vitensentre og Equinor:

 

  • Les mer og bestill tilbudet ved Oslo vitensenter
  • Kodekraft er et undervisningsprogram for 9.- og 10. trinn som bidrar til elevenes kompetanse innen programmering og energi, koblet til både eksisterende- og ny læreplan.
  • Programmet er utviklet av ti regionale vitensentre i samarbeid med Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter, hvor selskapet støtter unge talenter innen realfag, idrett og kultur.
  • Undervisningens hoveddel varer i 90 minutter og legger opp til at elevene i stor grad arbeider praktisk med programmering fra klasserommet.
  • Programmet krever verken forkunnskaper eller spesialutstyr. Elevene følger undervisningen via PC eller nettbrett.
  • Les mer på undervisningen på www.kodekraft.no

 

 

Sigurd Hunstad er prosjektleder for Kodekraft ved Oslo vitensenter / Norsk Teknisk Museum

Kodekraft vant pris: Årets omstilling 2021

Kodekraft/Equinor prisen for «Årets omstilling» innenfor Sponsor- og Eventprisen! Dette sier INSPIRIA-direktør Geir Endregard i en pressemelding:

– Det er en stor fjær i hatten for alle vitensentrene som har vært med på å utvikle og levere dette banebrytende skoleprogrammet i programmering. Med støtten vi får fra Equinor Morgendagens helter, kan det leveres gratis til alle 9.- og 10.-klassinger i Norge. Over halvparten av skolene har benyttet seg av dette i det første skoleåret det ble tilbudt. Og det videreføres for kommende skoleår. Gjennom Kodekraft får både elevene og lærerne en uvurderlig innføring i koding som legger grunnlaget for videre i læring og algoritmisk forståelse, sier Endregard.


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

 

Servicesenter

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet

PS: Vi anbefaler også Visit Oslos nyhetsbrev (ekstern lenke).