Innsamling fra skolestreiken for klima

klimastreikBergen fotoAlvaFørsundNaturogUngdom 900Fra klimastreiken i Bergen. Foto: Alva Førsund, Natur og Ungdom.

Skolestreikene markerer en vending i den globale kampen mot klimaendringer. Barn og unge demonstrerer for sitt krav om at det må handles, og det nå. Teknisk museum ønsker å samle inn materiale fra streikene.

– Klimaspørsmålet er vår tids skjebnespørsmål. Det vi foretar oss nå, får ikke fremtidige generasjoner gjort noe med. Vi når snart et punkt hvor det ikke er noen vei tilbake, sier Greta Thunberg, den 16 år gamle klimaaktivisten som startet sin skolestreik alene foran den svenske Riksdagen.

– Barn og unges skolestreiker kan bli et viktig internasjonalt vendepunkt for hvordan samfunnet ser på nødvendigheten av å handle. Teknisk museum vil gå i dialog med ungdommen for å dokumentere og forstå, forteller Frode Meinich, direktør ved Teknisk museum. Med teknologi har mennesker skapt klimaendringer. Teknologi er også nødvendig for å finne løsninger, understreker han.

Foto
I samarbeid med ungdommene ønsker Norsk Teknisk Museum å samle inn foto av plakater, paroler, hendelser og gjenstander med tilknytning til streiken. Dette for å bevare og dokumentere denne viktige historiske begivenheten for fremtiden. De som ønsker å dele foto fra arrangementene med museet, kan gjøre det via denne e-postadressen: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (fra 22.3).

Gjenstander
Under skolestreiken 22. mars vil representanter fra museet være tilstede for også selv å dokumentere med film og foto. Videre vil vi vurdere muligheten for å samle inn gjenstander knyttet til streikene og demonstrasjonene. Hensikten er å bevare materielle spor fra de streikenes aktiviteter. Innsamlinger av gjenstander vil også skje i samarbeid med ungdommene selv.

Teknisk museums samfunnsoppdrag
En viktig del av Teknisk museums samfunnsoppdrag er å formidle kunnskap om sammenhenger mellom teknologi, vitenskap, medisin og kultur over tid. Klimaendringer er vår tids store spørsmål og krever daglig engasjement. Det handler om oss alle, og i særdeleshet museets kjernegruppe, barn og unge.

Strømming av arrangementet
Hvis det blir mulig, vil museet strømme direkte fra arrangementet.

     
 

Teknisk museums åpningstider

Påsken 2019:
15. april – 22.april: 11–18

Pinsen 2019:
1. og 2. pinsedag: Åpent 11–18

I skoleåret:
Tir–fre: 9–16 | Lør–Søn: 11–18 | Man: Stengt

Museet er stengt på disse dagene:
Julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.

Sommeråpent
22. juni–18. august: 11–18

Les mer om åpningstider.

Billetter:
Barn 4-17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer om billettpriser

Finn oss
 | Kontaktinfo | Mer praktisk info
Begrenset antall parkeringsplasser.


britiskeflagget 30Information in English
 
     

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3