Skip to main content
           

To english site

Inkluderende og tilgjengelig

for alle

1. Finn veien til museet

Teknisk museum ligger vakkert til langs Akerselva på Kjelsås

Offentlig transport

Tog og buss tar deg til Kjelsås stasjon. Stasjonen ligger ved siden av museumsbygget. Både tog og busser har lavt gulv. Fra stasjonen tar du deg trinnfritt til museet. Finn din reiserute hos Ruter – kollektivtrafikk i Oslo og Akershus | Ruter.

Flere trikkeruter tar deg til Kjelsåsalléen. Stoppet ligger 10 minutters gange fra museet. Du kommer ikke om bord med rullestol på de eldre trikkene som går her, ettersom de har trappetrinn. Finn din reiserute hos Ruter – kollektivtrafikk i Oslo og Akershus | Ruter.

Les mer om tilgjengelighet på reisen her, Tilgjengelighet | Ruter.

Parkering og el-billading

Det er gratis parkering av bil rett utenfor museet. To HC-parkeringsplasser finnes i nærheten av hovedinngangen. Museet har fem ladestasjoner for el-bil tilgjengelige for besøkende. I tillegg finnes det 4 kommunale ladestasjoner for el-bil på parkeringsområdet ved museet.

Gående og på sykkel

Turveien opp langs Akerselva er verdt turen i seg selv, til alle årstider. Vinterstid anbefales brodder eller piggdekk, da det fort blir isete i det fuktige elvelandskapet. Sykkelstativ finnes ved hovedinngangen til museet.

2. Komme rundt på museet

Billetter

Billetter kjøpes på nett, i resepsjonen eller på billettautomat i foajeen. Resepsjonen ligger rett frem og billettautomatene er plassert på veggen mot kaféen rett innenfor hovedinngangen til høyre. Resepsjonen har både høy og lav skranke. Her kan du kjøpe billetter på forhånd

Trinnfri adkomst

Det er trinnfri adkomst til museets inngangsdører fra parkeringen foran museet. Dørene har automatiske åpnere.

Skilting

Det finnes et kart over museet som kan plukkes opp gratis i resepsjonen. Det samme kartet kan du se her.
Sansekart finner du   pdf her (2.10 MB) .

Ledsager og tolk

Ledsagere med ledsagerbevis og tolker har gratis inngang. Disse billettene hentes ut i resepsjonen ved ankomst. Ved omvisning eller arrangement skal antall ledsagere og tolker oppgis ved bestilling. Ledsagere kan sitte sammen med de som de ledsager under arrangementer, omvisninger og aktiviteter.

Sikkerhet

Museets ansatte vil ved en evakueringsalarm søke gjennom hele bygget etter besøkende og vise veien til nærmeste utgang. Nødutganger er visuelt godt merkede. Utganger fra plan 1, 2 og 3 går rett ut på terreng og terrasser. Det finnes evakueringsstoler ved hovedtrappen på plan 4 og på scenen i Auditoriet.

3. Begrenset mobilitet

Museet har utstillinger og servicearealer på fire plan som knyttes sammen med heis.

Utstillingene

Det er ingen terskler inn til utstillinger og aktivitetsrom. Det er stoler, benker eller sofaer tilgjengelig i alle museets etasjer, men ikke i alle utstillinger. Et stativ med lette krakker, som kan tas med rundt i museet, finner du to steder på plan 2, vis á vis hovedtrapp og ved inngangen til Medisinsk museum.

Konferanseavdeling

En trapp og en heis ved kaféen leder til konferanseavdelingen i etasjen under. Der er det trinnfri adkomst til auditoriet og de to møterommene. Inngangen til auditoriet er bakerst i salen. En bred trapp eller en trappeheis fører ned til scenen. Det er sitteplasser for rullestolbrukere på scenenivå og bak bakerste stolrad. Det er mulig å parkere rullestoler foran eller bakerst, og benytte nærmeste sete.

Rullestoler til utlån

Museet har to lette rullestoler tilgjengelig for utlån. De kan reserveres på forhånd, eller hentes ut i resepsjonen ved ankomst.

HC-toaletter

Det er HC-toaletter ved garderobene bak butikk og resepsjonen, i konferanseavdelingen, i Vitensenteret plan 1. og ved inngang til Medisinsk museum plan 2.

4. Begrenset hørsel

Utstillingene

Det meste av informasjon på museet finnes tilgjengelig som tekst.

Amfiet

Amfiet i kommunikasjonshallen oppgraderes i disse dager og vil bli utstyrt med teleslynge.

Omvisning

Ønsker du å bestille tolk selv, kan du kontakte NAV hjelpemiddelsentral tolketjenesten 

5. Begrenset syn

Førerhund

Førerhunder er velkommen til vårt museum.

Utstillingen

Det meste av gjenstandene i museet er plassert bak glass i montere, og er ikke taktilt tilgjengelige. Det er mulig å låne forstørrelsesglass i resepsjonen. Det anbefales å ha følge av en seende ledsager i utstillingene. Det er mulig å høre om det er noen ledige formidlere som kan ta deg med på en runde i museet.

Aktiviteter i helger og ferier

I helgene tilbyr museet en rekke taktile aktiviteter som en del av inngangsbilletten, se programmet som er aktuelt for ditt besøk. Museet tilbyr også en rekke undervisningstilbud med taktile oppgaver, les mer på museets skolesider.

Omvisning

Våre omvisninger er delvis basert på visuell kommunikasjon, men vi tilrettelegger omvisninger ved bestillinger gjort på forhånd.

6. Sensorisk tilgjengelighet

Teknisk museum har flere utstillingslokaler og et vitensenter fordelt på fire etasjer i bygningen vår. Vår pdf sosialhistorie (8.76 MB) gir deg informasjon om ankomst til Teknisk museum og hva du kan oppleve i løpet av besøket.

Lyd

Noen områder kan være travle og høylytte, spesielt vitensenteret og  inngangspartiet/ foajeen. For å finne steder som er roligere, se vårt   pdf Sansekart (2.10 MB) . Du kan også velge å komme på dager og tidspunkter det er mindre støy i museet. 

Hverdager under skoleåret er det som regel rolig etter kl. 14. Fredager er de aller roligste dagene. I helgene er det mindre travelt etter kl. 15. Ellers er varme sommerdager svært stille og rolige dager.

Om du vil låne hørselsvern eller ørepropper ta kontakt med en ansatt ved resepsjonen. 

Temperaturvariasjoner

Hvis det kaldt ute, kan det være ganske kjølig på museet. Da kan det være lurt å ta med genser. Hvis det er varmt ute, så blir det varmt inne. Det kan derfor være lurt å kle på seg basert på været ute.

Planlegge besøket

Du kan benytte   pdf Mitt Museum Besøk (3.46 MB) før besøket. Dette er en visuell sjekkliste med bildekort som kan benyttes til å planlegge besøket sammen.

7. Barn og barnevogner

Det er tillatt å amme eller flaskemate barn i hele museet. Det finnes stellebord på HC-toaletter ved garderobene bak butikk og resepsjonen og i Vitensenteret 1. etasje og ved inngang til Medisinsk museum i 2. etasje.

Ta kontakt med oss om du har spørsmål til inkludering og tilgjengelighet på museet. Del også gjerne dine opplevelser med oss etter besøket, slik at vi kan forbedre oss! Send oss Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

Skole og barnehage:
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
E-post:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

Abonner på vårt nyhetsbrev
Tilbake til toppen