Nasjonalt medisinsk museum

Sentral forvalter
av norsk kulturarv
innen helse- og medisinhistorie

Hodeskalle. Foto.

Nasjonalt medisinsk museum samler inn, forsker på og formidler fra samtidig og eldre medisinhistorie på en åpen, tverrfaglig og samfunnsaktuell måte. Vi samarbeider med og henvender oss til alle deler av samfunnet; medisin-, kultur-  og museumsfaglige miljøer, interesseorganisasjoner, skoleungdom og det allmenne publikum.

Nasjonalt medisinsk museum ble opprettet i 2001, som en del av Norsk Teknisk Museum.

Museet har produsert en rekke temporærere utstillinger og vandreutstillinger. For tiden vises to basisutstillinger: God bedring. Mennesker, teknologi og viten på sykehus  (2006), og Usynlig verden (2009), om visualiseringsteknologi og sammenhenger mellom det å se og det å forstå. I tillegg kommer den interaktive utstillingen i Oslo vitensenter, I blodet. 

Vi har også etablert det vi kaller et medisinsk samtalerom, Diagnosens makt. Dette er en arrangementserie der en kveld i halvåret er viet samtaler om en spesifikk diagnose.

Alle våre arrangement blir lagt ut her og på Teknisk museums Facebook-side.

Vil du snakke med oss? Ta kontakt her eller ring oss på 22 79 60 22 (Teknisk museums resepsjon).

I 2021 åpner den nye basisutstillingen, Liv og død, som vil utgjøre rundt en tredjedel av  Nasjonalt medisinsk museums areal. Den bygges nå i medisinområdet, på bakkeplan innerst i museet.

Utstillingen som stod her, Sunn sjel i et sunt legeme er derfor stengt. Vi beklager ulempene byggearbeidene medfører, og lover at publikum kan glede seg til ny, spennende utstilling! Denne vil handle om liv og død, folkehelse, sykdom og behandling.

Klikk på lenkene under for å komme til utstillinger og ulike deler av Nasjonalt medisinsk museum


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet