Skaperverkstedsmaker 50 %, Oslo vitensenter, Norsk Teknisk Museum

Liker du å lære bort og inspirere barn og ungdom til å bli nysgjerrige og kreative? Gi noen mulighet til å vise at de kan skape mer enn de tror? Synes du teknologi og kreativitet går hånd i hånd? At det er moro å skape ting, bruke 3D-printere og kanskje reparere ødelagt gjenstander slik at de kan få nytt liv? Da er dette stillingen for deg.

Oslo vitensenter ved Norsk Teknisk Museum søker en ny medarbeider til å bidra i arbeidet med å arrangere skaperverksted på tre ungdomsklubber i Groruddalen, Oslo. Hovedområdet vil være å drifte skaperverkstedene noen kvelder i uka, følge opp utstyr som brukes og ikke minst sørge for at barn og ungdom på klubbene har det gøy med skaping! Du skal skape et trygt, lærerikt og inkluderende skaperverksted der deltakerne får lært seg noe nytt de kan ta med videre.

Ettersom du kommer til å farte mellom Teknisk museum og ungdomsklubbene er det nødvendig at du har førerkort og mulighet til å jobbe kveldstid. Stillingen har stor grad av selvstendighet og stor mulighet for varierte arbeidsoppgaver.

Stillingen er en 50 % stilling knyttet til et prosjekt med varighet i 2 år fra januar 2020.

Arbeidsområder:

• Samarbeide med ungdomsklubbene for å arrangere inspirerende skaperverksteder noen kvelder i uka
  • Planlegging og gjennomføring av aktiviteter og arrangementer innenfor sjangeren lekende læring.
  • Videreutvikle skaperaktiviteter
  • Bruke teknologiske hjelpemidler som 3D-printere, vinylkuttere, loddebolter etc.
  • Samarbeide med ildsjeler, foreninger, organisasjoner, kulturaktører og planlegge og gjennomføre arrangementer, herunder søke mulige finansielle samarbeidspartnere.

Kvalifikasjoner:

• Relevant utdanning innen realfag, teknologiske fag, kunst & håndverk eller design
  • Et brennende hjerte for formidling av realfag, teknologi og tverrfaglighet
  • Gode kommunikasjonsevner
  • Snakke flytende norsk
  • Førerkort til vanlig personbil

Personlige egenskaper

• God på relasjonsbygging, spesielt med ungdom
  • Flerkulturell forståelse
  • Godt humør
  • Motivator
  • Personlig egnethet vektlegges

Norsk Teknisk Museum kan tilby

• To års engasjement (50 %). Snarlig tiltredelse.
  • Interessant og faglig inspirerende arbeid i et tverrfaglig miljø
  • Et trivelig, ungt og spennende arbeidsmiljø
  • Fleksitidsordning
  • Lønn etter avtale
  • Fleksibel arbeidstid, med arbeid ettermiddag og kveld.
  • Pensjonsordning i Statens Pensjonskasse

Søknadsfrist: