Nytt verksted på Teknisk museum

sKAPERVERKSTED900
Oslo Vitensenter ved Teknisk museum har fått kr 1 million av Sparebankstiftelsen DnB til å lage et nytt verksted for barn og unge. Det er Jon Haavie (til venstre) og Teknisk museums direktør Hans Weinberger (til høyre) svært fornøyd med.

- Det finnes i dag svært få skoler som tilbyr digital sløyd og elektronikk i Norge. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Jon Haavie, ved Oslo Vitensenter. - Det nye verkstedet vil gi minecraft-generasjonen muligheten til å skape modeller i 3D og printe dem ut på 3D-printere. I tillegg blir det arbeidsstasjoner med verktøy, loddebolter og avsug, som gjør at vi kan tilby elektronikkverksteder.

SKAPERE AV TEKNOLOGI
- Målet med det nye verkstedet er å gi barn og unge anledningen til å bli skapere av teknologi, ikke bare forbrukere av den, sier Haavie.

TEKNOTEKET MAKERSPACE
For 2 år siden åpnet Teknoteket Makerspace i Oslo vitensenter på Teknisk museum. Verkstedet var det første av 9 makerspaces som ble etablert ved vitensentrene i Norge, med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB. Teknoteket har siden etableringen blitt et svært populært tilbud ved Oslo Vitensenter. Siden det har nådd kapasitetsgrensen ble det søkt om midler til etablering av et nytt verksted. Det nye verkstedet skal komplementere tilbudet, øke kapasiteten og gi mer dybdelæring enn det som kan tilbys i dag.

SKAPEVERKSTED
Det nye verkstedet vil også brukes av deltakerne på Talentsenteret. Talentsenteret skal være et tilbud for faglig sterke barn og unge som opplever ordinær skoleundervisning som for lite utfordrende på 7. til 10. trinn i grunnskolen og VG1 og VG2. Talentsenterets deltakere jobber i tverrsnittet av teoretisk realfag, praktisk ingeniørfag, kunst og design. På den måten kan de utvikle dybdelære og får muligheten til å selv erfare realfag i praksis.

- Vi håper at verkstedet vil inspirere flere skoler til å etablere sine egne verksteder med digital sløyd, på samme måte som Teknoteket har gjort de siste to årene, sier Haavie.

     
 

Teknisk museums åpningstider

Åpningstider i skoleåret:
Tir-fre: 9-16 | Lør-Søn: 11-18 | Man: Stengt

Museet er stengt på disse dagene:
Julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.

Les mer om åpningstider.

Billetter:
Barn 4-17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer om billettpriser

Finn oss
 | Kontaktinfo | Mer praktisk info
Begrenset antall parkeringsplasser.


britiskeflagget 30Information in English
 
     

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3