Åpningstider

britiskeflagget 30

Åpningstider i skoleåret:

Tir–fre: 9–16 | Lør–Søn: 11–18 | Man: Stengt

Sommeråpent:

22. jun.–18. aug.: 11–18

Stengte dager: Julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai. 

BILLETTER:

Barn 4−17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer

Finn oss | Kontakt | Praktisk
Begrenset antall parkeringsplasser

Klimahåp for fremtiden - vinnerne

Juryen har kommet frem til en vinner, og tre utmerkelser for god innsats: Vinneren heter Mina, er 6 år og går på Bjørnemyr skole. Hun får tilsendt et nettbrett. Hennes klimahåp er: "Jeg ønsker meg alle årstider".

Juryen har kommet frem til en vinner, og tre utmerkelser for god innsats: Vinneren heter Mina, er 6 år og går på Bjørnemyr skole. Hun får tilsendt et nettbrett. Hennes klimahåp er: "Jeg ønsker meg alle årstider". Vi gratulerer!

Jeg ønsker meg alle årstider


Alle barn og unge ble i fjor invitert til en konkurranse med fine premier. Hovedpremien er et nettbrett og gratis omvisning på museet, med vitenshow for hele klassen til vinneren. Temaet for konkurransen var klimautfordringene verden står overfor. Oppgaven besto i å formidle sine egne klimahåp for fremtiden, i tekst eller bilder.

De tre utmerkelsene for god innsats, er 

Andrew H. Nygaard, klasse 5B, Kolbotn skole:


Andrew


Samuel Erik Abildsø, Hundsund ungdomsskole:Samuel900


Mira, 6B, Kolbotn skole:
Mira900

Disse kan velge mellom et kjemisett og Micro:Bit startsett. Takk for alle bidrag til konkurransen. Vi er veldig takknemlige for alle som har lagt ned en innsats og sendt sine arbeider til oss.

Klimahåp for fremtiden – en tidskapsel

Det startet for ti år siden, med utstillingen Klima X. Fredsprisen ble i 2007 delt mellom International Panel for Climate Change (IPCC) og Al Gore. Lederen av IPCC, Rajendra Pachauri, åpnet Klima X sammen med daværende statsminister, Jens Stoltenberg 11. desember 2007. I forkant av åpningen av Klima X inviterte museet til en konkurranse kalt Klimahåp for fremtiden. Tekster, bilder og tegninger ble lagt ned i en tidskapsel. Etter ti år skal vi nå ta en titt nedi, og vi ønsker å høre med skolebarn hvilke klimahåp de har i dag.

I Klima X kunne man oppleve og «føle klimaendringene på kroppen». Gulvet var dekket av vann, store isblokker smeltet, og alle som skulle se utstillingen måtte bruke støvler. Utstillingen viste hvordan teknologi og vitenskap, i samspill med menneskelige valg, både er årsaken til og løsningen på klimaendringene. I dag føler vi klimaendringene på kroppen i hverdagen. Været har blitt våtere og villere på hele kloden, og noe av det kjenner vi også hos oss i Norge.

Dette er et ledd i et dokumentasjonsprosjekt, der barna representerer tidsånden.

Vinnere ble kåret den 20. desember 2017. Klimaønskene ble samme dag bli lagt ned i tidskapselen på Teknisk Museum, med en liten seremoni. Tidskapselen skal åpnes igjen om 10 år.

Samarbeidspartnere

      Statnett Slagord graèrd         Sparebankstiftelsen 200crop       atea 300

 

 

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3