Påsken 2019:

Tir–fre: 9–16 | Lør–Søn: 11–18 | Man: Stengt

Sommeråpent:

22. jun.–18. aug.: 11–18

Stengte dager: Julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.

BILLETTER:

Barn 4−17 år: kr 100 | Voksne: kr 150 | 2v+4b: kr 450 | Les mer

Finn oss | Kontakt | Praktisk
Begrenset antall parkeringsplasser

Teknisk museum satser ytterligere på småbarn

Blant alle museene i Norge, er det Teknisk museum som har aller flest besøk av barn og unge. Mange barnehagebarn strømmer til, og nå setter museet dette i system!

Barnehagebarn900

Mandag 29.01 prøver Norlandiakjeden ut Teknisk museum, med mer enn 200 barnehagebarn. Om dette leder til et formelt samarbeid videre med Norlandia, er fortsatt ikke avklart.

Bakgrunn
De nye rammeplanene for barnehager peker på at barnehagen også skal sees i sammenheng med hele utdanningsløpet. For museet betyr det at tilbudet om lekende læring aktualiseres for nye målgrupper. Med strategiplanen «tett på realfag») slås det fast at naturvitenskap og teknologi er satsingsområder i hele utdanningsløpet, også innenfor småbarnssegmentet. Tidlig innsats er et nøkkelord. Oslo vitensenter utvikler derfor barnehagetilbud som skal dekke dette behovet.

Barnehagetilbud på Teknisk museum
Tilbud som bee-bot (koding) og Dragen Berta (kjemi) har lenge vært en del av museets portefølje, både for barnehager/småskolen og for fritidsbrukere. Museet har utviklet et eget barnehagerom høsten 2017. To av museets ansatte går nå på videreutdanningskurs i barnehagepedagogikk i regi av Naturfagsenteret (UiO). Dette kurset går videre i 2018

I tillegg driver museet konsulentvirksomhet for barnehager, eksempelvis i forbindelse med utviklingen av det naturvitenskapelige uterom (Kuben), i regi av barnehagekjeden Kanvas. Det åpnet i fjor høst, øverst i Akersveien,

Fremover
Museet utvikler nå flere pedagogiske tilbud til barnehagegrupper innen matematikk, kjemi og programmering (koding). Det bygges også et nytt barnehagerom, som skal åpne til påske. Som et ledd i museets tilbud til barnehagebarn, utvikles det et opplegg for videreutdanning førskolelærere i vitensenterpedagogikk.

Statnett Slagord graèrd         Sparebankstiftelsen 200crop       atea 300

Kopirett © 2012 Norsk Teknisk Museum. Alle rettigheter reservert.
Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo | Telefon: 22 79 60 00 |e-post
Design | Utvikling: akzidenz as  -  Bygget med HTML5 og CSS3