Skaperverkstedet TeknoLab

Norges råeste verksted for barn og unge finner du på Teknisk museum. Der kan skoleelever jobbe med geometriske figurer i matematikken, komponere musikk, designe produkter og bruke programmering til å uttrykke seg. Med undervisning for skoleklasser, kurs for lærere og ikke minst fiksefester for barn, unge og voksne!I skaperverkstedet TeknoLab tilbyr Teknisk museum undervisning for skoleklasser innen programmering, elektronikk og digital fabrikasjon, med blant annet bruk av micro:bit, loddebolter og 3D-printere. Realfag, programmering, tverrfaglighet og skaperglede kombineres på en unik måte. Tilbudet konkretiserer innholdet i Den Teknologiske skolesekken, som ble lansert våren 2018.

TeknoLab vil benyttes av skoleklasser, til lærerkurs og etterutdanning, samt være arena for ungdom ved Oslo vitensenters Talentsenter. I samarbeid med Naturfagsenteret og de andre regionale vitensentrene i Norge vil TeknoLab også benyttes aktivt i den nasjonale satsingen "Skaperverksted i skolen", der målet er å bringe skaperkulturen inn i skolen.

– Skaperverkstedet er et fantastisk tilbud til barn og ungdom, men også for lærere som kan komme hit og lære mer. Det handler i bunn og grunn om at dagens unge må forstå teknologien, men også være med på å skape teknologi, ikke bare forbruke teknologi. Jeg tror at det vi ser her, kommer til å sette elevene bedre i stand til å være med på å løse mange av fremtidens gåter, mange av de gåtene vi ikke har klart å løse så langt, sa kunnskapsminister Jan Tore Sanner under åpningen i 2018.

Se klipp fra åpningen på NRK Østlandssendingen 


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver javascript for å kunne sende dette skjemaet