Planetariet

Planetariet ved Norsk Teknisk Museum ble åpnet i 1994, og er det eneste i Osloregionen som er i ordinær drift. Forestillingene her blir satt opp i visse helger og for skoleklasser etter bestilling. Læringstilbud for klassetrinnene 1.- 4. klasse og forhåndsbestilles gjennom skoleavdelingen.

Bestillingsskjema og ytterligere informasjon finner du på skoleavdelingens nettsider.

Forestillingen tar mellom 30 og 45 minutter og aldersgrensen er 7 år.

Bli kjent med stjernebildene og hvor de kan sees på himmelen. Lær om astronomi og hvordan stjernehimmelen har forundret mennesker i århundre, og bli med inn i den greske mytologiens eventyrverden. Forestilingen vises i en del helger og i skoleferier.

En av våre veiledere vil vise elevene de mest kjente stjernebildene og hvor de kan sees på himmelen. Elevene får også en introduksjon til astronomiens forunderlige verden og får høre spennende historier fra den greske mytologien. På oppfordring kan man få innblikk i noen samiske stjernebilder. Undervisningsopplegget varer ca. 45 minutter, inkludert tid for spørsmål fra elever og lærer. Hvilke helger? Følg med på museets hjemmesider for helgens program.

Planetariet er lokalisert i underetasjen i tilknytning til Vitensenteret.

Credits: NASA

Credits: NASA


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver javascript for å kunne sende dette skjemaet