Høydepunkt

Lærerveiledning

Om omvisningen

Målgruppe: Fra 3. Trinn til VG3 og VO
Fagområde: Kulturarv, teknologi, naturvitenskap, industri, medisin
Antall: Maks. 30 elever
Varighet: 45 minutter

Elevene følger omviseren rundt i forskjellige utstillinger i museet, hvor utvalgte gjenstander blir vist frem og forklart. Det finnes historier bak alle gjenstandene og utstillingene våre. I denne omvisningen ønsker vi å fortelle noe av det morsomme, interessante, og kanskje litt skumle og ekle, som er tilknyttet disse gjenstandene.

Omvisningen skal vekke nysgjerrighet for hvordan teknologi og vitenskap har utviklet seg frem til vår tid. Elevene får også et innblikk i hva et museum er og mer spesifikt hva Teknisk museum tar vare på av kulturarven. Omvisningen tar ikke utgangspunkt i skolens læremål, men er et fint utgangspunkt for samtaler om rundt kulturarv, industri, bærekraft, teknologi, medisin og naturvitenskap.

Nøkkelord

Kulturarv, teknologi, naturvitenskap, industri, medisin

Bestill undervisningstilbudet til 3.-4. trinn her!

Bestill undervisningstilbudet til 5.-7. trinn her!

Bestill undervisningstilbudet til 8.-10. trinn her!

Bestill undervisningstilbudet til VGS/VO her!

Servicesenter