13. februar: Lysvandring med livsvitenskap

Nysgjerrig på livsvitenskap? Liker du roboter? Eller hva med hjerneforskning? Kanskje du faller mer for lysende mat? Universitetet i Oslo (UiO) tar deg med på en gratis innendørs lysvandring, der du får glimt av forskningen innen livsvitenskap, som sikter mot å løse store samfunnsutfordringer innen helse og miljø.

Denne sjansen bør du absolutt ikke la gå fra deg, så kom!

Tid: 13. februar kl. 18–20
Sted: Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143
Gratis: Vandringen er gratis. Det er også gratis inngang i museet fra kl. 18–20 i forbindelse med lysvandringen.

Lysløype med svært interessant moro

Det blir morsomme aktiviteter om hjernen, tenner, bakterier, medisinsk stråling, medisiner, lyden av torsk, miljøgifter og lysende mat. Vi byr også på vakre såpebobler og lysløype-quiz. Se for deg alt dette satt i scene med magisk vakker belysning. Viktigst av alt er at du benytter anledningen til å oppleve dette!

Søte roboter

På bildet ser du en av de søte, små robotene fra UiO som du kan møte på Teknisk museum kun denne kvelden. De spiller rytmer og kan interagere med mennesker. Kom og møt dem og forskere fra UiO!

Middag på museet først?

Kafeen på museet holder åpent hele dagen, frem til arrangementet er slutt. Hva med å ta med familien og spise middag på Teknisk museum før arrangementet starter?

Livsvitenskap / Life science

Livsvitenskap er Universitetet i Oslos største satsing noensinne. Forskerne jobber for å løse store samfunnsutfordringer innen helse og miljø. Innen helse handler det blant annet om å finne bedre metoder for å diagnostisere, forebygge og behandle sykdommer. Innen miljø handler det blant annet om å få bedre kunnskap om hvordan vi tar vare på naturressurser. I 2024 får Oslo et gigantisk livsvitenskapsbygg i Gaustadbekkdalen.

Arrangeres av:

UiO:Livsvitenskap, Det medisinske fakultet, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Institutt for biovitenskap, Kjemisk institutt, Farmasøytisk institutt, Fysisk institutt, Det odontologiske fakultet, Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Psykologisk institutt, RITMO og Teknisk museum

Arrangementet er en del av Oslo Life Science-konferansen 2020.


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Samarbeid

Venneforeningen

Museumsnettverkene

Samarbeidspartnere: