Sommerprogram uke 25/26: 20.–28. juni

Alle våre spesialaktiviteter har begrenset plass pga. smittevern, og det er først til mølla som gjelder! Det legges til rette for at alle skal kunne ha en meters avstand til andre. (Familier kan være nærmere hverandre). Alt utstyr blir desinfisert etter hver økt.

Les alt om våre smitteverntiltak her.

Tema: Tekstil!

11.30-12.00, kun 24. juni: Åpning av utstillingen klima2+

av klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn. Følg åpningen på museets Facebook-side. Deler av programmet under vil også streames på samme side (Merket med (S)).

12.00 – 13.00 Tekstiltrykkeri med farger fra naturen

Se hvordan du kan male tekstiler med matfarger. Vi tester ut farger som blåbær og gurkemeie i aktiviteten og snakker om tekstilindustrien før i tiden.

Passer som familieaktivitet og for barn fra ti år. Påmelding og registrering av deltagere. Møt opp ved søyle 5.

13.00 – 13.45 Vitenshow (S)

Bli inspirert av overraskende triks med fysikk, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk og spennende eksperimenter med smell. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Påmelding og registrering av deltagere i resepsjonen. Møt opp tidlig. Grupper og familier må gå samlet inn. Se nr. 101 i kartet. Showet foregår i auditoriet, ned trappa fra kafeen.

13.30 Streaming av kunstnerisk innslag/konsert. NB: Kun 24. juni!

Se det på museets Facebook-side.

13.30 – 14.30 1–2–3 Stopp

Har genseren din fått små hull, eller har ullsokkene dine utgåtte hæler? I dette verkstedet kan du lære enkle stoppeteknikker for å holde lenger liv i favorittplaggene. Ta med noe du kan reparere på en time. Vi har garn og nåler. Passer som familieaktivitet. Påmelding og registrering av deltagere. Møt opp ved søyle 5.

14.00 – 14.30 Omvisning: Klima og teknologi på 1–2–3

Hvordan påvirkes klimaet av teknologi og industri? Bli med på en lettfattelig omvisning der vi ser på ulike gjenstander opp gjennom tidene, med et klimaperspektiv. Passer for familier. Påmelding og registrering av deltagere i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5.

15.00 – 15.30 Omvisning: Pest og andre plager – et historisk blikk på smittevern

Epidemier kommer og går. Hvilke sykdommer har rammet Norge, og hvordan ble smittevern helsevesenets ansvar? Forstå dagens situasjon bedre ved å bli med på omvisning gjennom mange hundre års epidemihistorie. Passer for ungdom og voksne. Påmelding og registrering av deltagere i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5.

Se alle ukesprogrammene her:


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet