Sommerprogram uke 33: 10.–16. august

Alle våre spesialaktiviteter har begrenset plass pga. smittevern, og det er først til mølla som gjelder! Det legges til rette for at alle skal kunne ha en meters avstand til andre. (Familier kan være nærmere hverandre). Alt utstyr blir desinfisert etter hver økt.

Les alt om våre smitteverntiltak her.

Tema: Min plante hjelper!

12.00 – 13.30 Min plante hjelper med ByVerkstedet (10. – 14. august)

I dette verkstedet kan du være med og bygge din egen plantekasse til krydderplantene dine. Alle planter kan hjelpe i miljøkampen, så bli med da vel! Passer som familieaktivitet. Påmelding og registrering av deltagere i resepsjonen. Møt opp ved søyle 3.

13.30 – 14.30 Bygg din egen vannmølle (NB: Kun 15. og 16. august)
Vannkraft er en av de mer klimavennlige energiformene vi har. Bygg din egen vannmølle og se hvordan vannkraft fungerer i praksis. Passer som familieaktivitet. Påmelding og registrering av deltagere i resepsjonen. Møt opp ved søyle 3.

13.00 Regjeringskvartalet, kuratoromvisning (NB: Kun torsdag 13. august.)

Bli med kuratoren for utstillingen, Arne Langleite, på omvisning i fotoutstillingen Regjeringskvartalet – en fotoutstilling om et omstridt kvartal. Utstillingen tar utgangspunkt i fotografiene etter Teigens fotoatelier, sannsynligvis det viktigste arkitekturfotofirmaet i Norge etter krigen. 

14.00 – 15.30 Min plante hjelper med ByVerkstedet (10. – 14. august)

I dette verkstedet kan du være med og bygge din egen plantekasse til krydderplantene dine. Alle planter kan hjelpe i miljøkampen, så bli med da vel! Passer som familieaktivitet. Påmelding og registrering av deltagere i resepsjonen. Møt opp ved søyle 3.

13.00 – 13.45 Vitenshow (NB: Kun 11., 13. og 14. august) 
Bli inspirert av overraskende triks med fysikk, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk og spennende eksperimenter med smell. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Påmelding og registrering av deltagere i resepsjonen. Møt opp tidlig. Grupper og familier må gå samlet inn. Se nr. 101 i kartet. Showet foregår i auditoriet, ned trappa fra kafeen.

14.00 – 14.30 Omvisning: Klima og teknologi på 1–2–3

Hvordan påvirkes klimaet av teknologi og industri? Bli med på en lettfattelig omvisning der vi ser på ulike gjenstander opp gjennom tidene, med et klimaperspektiv. Passer for familier. Påmelding og registrering av deltagere i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5.

15.00 – 15.30 Omvisning: Pest og andre plager – et historisk blikk på smittevern

Epidemier kommer og går. Hvilke sykdommer har rammet Norge, og hvordan ble smittevern helsevesenets ansvar? Forstå dagens situasjon bedre ved å bli med på omvisning gjennom mange hundre års epidemihistorie. Passer for ungdom og voksne. Påmelding og registrering av deltagere i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5.


Se alle ukesprogrammene her:


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver javascript for å kunne sende dette skjemaet