Helgeaktiviteter 24. – 25. oktober

Vi har plassbegrensning på alle aktiviteter og omvisninger. Påmelding i resepsjonen. Det er gratis å være med når du har kjøpt museumsbillett.

11.30 – 12.00 Omvisning:

Klima og teknologi på 1–2–3  Hvordan påvirkes klimaet av teknologi og industri? Bli med på en lettfattelig omvisning der vi ser på ulike gjenstander opp gjennom tidene med et klimaperspektiv. Passer for familier. Møt opp ved søyle 5. 

13.00 – 13.30 Vitenshow 

Overraskende triks med fysikk, kjemi og flytende nitrogen! Flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Passer for alle. Grupper og familier må gå samlet inn. Showet foregår i auditoriet presis kl 13, ned trappa fra kafeen. 

12.00 – 13.00 Knask eller knep? (kun 25. Oktober)

Det er tid for halloween og vi trenger kostymer. Hva med å trykke dine egne skumle monstre eller zombier på klærne dine? Vi synes gjenbruk er kult. Vi har vinyl og varmepresse. Ta med det du har i bomull, design ditt eget mønster, og så trykker vi! Passer som familieaktivitet. Møte opp ved søyle 5.

12.00 og 13.30 Potettrykk på tekstil (kun 24. oktober)

Høsten er potetens årstid, og som alle vet så brukes den til så mangt over hele verden. Bli med studenter fra Tekstilaksjonen ved OsloMet på potettrykkeri! Ta med det du vil trykke på. En av museets formidlere holder 10 minutters introduksjon om tekstilindustrien ved Akerselva. Aktiviteten passer for familier. Oppmøte ved søyle 5.  

15.00 – 15.15 Opplysningshjørnet: Malaria 

Malaria er en infeksjon som overføres til mennesker via myggstikk. Det er svært sjelden at noen blir syke av Malaria i Norge, så hvorfor skal vi bry oss? Vi trekker linjer mellom klima og helse i en kort introduksjon om temaet. Passer for ungdom og voksne. Møt opp ved søyle 3.

15.30 Film: WALL·E 

Jordkloden er ødelagt av overforbruket til menneskene, og den lille roboten WALL·E prøver å rydde opp. En dag kommer Eva for å lage en tilstandsrapport om jordkloden og lete etter tegn til liv. Eva skjønner fort at WALL·E har funnet løsningen på hvordan de skal redde jordkloden, og sammen legger de ut på en reise gjennom universet for å fortelle menneskene de gode nyhetene. Passer fra syv år. Møt opp ved søyle 3. 

Varm opp til Halloween med å se hvordan man kan bøye lys! Foto/video: Thomas B. Fjærtoft, Teknisk museum


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver javascript for å kunne sende dette skjemaet