Venneforeningens dag 28. november

Stor aktivitetsdag 28. november for hele familien. Bli med på fiksing med Restarters, åpning av industrimodellen, vitenshow, 3D-printing av din egen nøkkelring, Halvorsens mekaniske verksted, minidamplok og mer!

Foto: Lars Opstad

 

12.00-14.30 Fiks ferdig!

Restarters Norge holder fikseverksted og snakker om hvorfor det er så viktig å fikse. De tilbyr hjelp til hvordan man kan fikse din ødelagte mobil eller brødrister. Meld deg og det du trenger å fikse via skjemaet under, og få hjelp og inspirasjon til å fikse det du har i skuffen din!

12.00-12.30
Alt du ikke vet om fiksing
12.30-13.15
Fikseverksted
13.15-13.45
Alt du ikke vet om fiksing
13.45-14.30
Fikseverksted

Meld deg på med det du trenger å få fikset her

Foto: Restarters/Jonas Tvedt

12.30-12.45 Åpning av Industrimodellen

Offisiell åpning av Industrimodellen, som ble overrakt museet i oppgradert stand av Venneforeningen i 2020. Museumsdirektør Frode Meinich og Erik Solhjell fra Venneforeningen kommer for å si noen ord.

– Vi gleder oss til å endelig og offisielt få åpne den oppgraderte Industrimodellen fra 50-tallet. Den er en av de ikoniske gjenstandene på museet, og vi er svært takknemlige for alt arbeidet Venneforeningen har gjort for å sette den i stand, sier Frode Meinich, direktør ved Teknisk museum.

13.00-13.30 Vitenshow

Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røykkanon? Passer for alle. Plass til 200 personer. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor Auditoriet, ned trappa ved kafeen.

15.00-17.00 3D-print din egen museumssuvenir!

Kom og lag din egen nøkkelring med vår 3D-printer. Opptil en time designing og en time printing mens du utforsker museet. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte ved søyle 5 i resepsjonen.

11.00-15.30 Halvorsens verksted holder åpent

Halvorsens mekaniske verksted holdes åpent for publikum, og du inviteres inn for å lære mer om historien bak verkstedet.

11.00-15.30 Trikketur på historiske spor

Norsk modell- og dampforening kommer, og tar blant annet med seg sin modell av den historiske Dovregubben, damplokomotivet som gikk på Dovrebanen mellom 1935-1957. Det blir også muligheter for de minste å ta seg en liten trikketur på den populære Ekebergbanen. Oppmøte på mesaninen over resepsjonen.

Hele dagen (egenaktivitet)

  • Liv og død: Ny utstilling med grunnleggende spørsmål som "hva er helse?", "hva er sykdom?" og "hva er god behandling?". 

Hele dagen (egenaktivitet)

Løyper: Vi har anbefalte løyper som gjør at du eller dere kan oppdage flere ting på museet – og kanskje kan dere snakke sammen om det dere ser. 

Gulløypa inneholder noen av museets høydepunkter, bl.a. en berømt bil, et berømt fly og en elektromagnetisk kanon. 

Liv og død omhandler medisin, kropp og helse med b.la. et vannrør, en jernlunge og et naturlig balsamert lik. 

Kunstjakt - hele dagen

Vil du være med i trekningen av fine premier, kan du delta i vår kunstjakt. Kartet får du i resepsjonsområdet, og legger du igjen kontaktopplysninger blir du med i trekningen hver 14. dag.

Bædi og Børdi

Last ned appen Bædi og Børdi som guider dere rundt i museet. 

Android

App storeKontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

 

Servicesenter

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet

PS: Vi anbefaler også Visit Oslos nyhetsbrev (ekstern lenke).