Bildet er fra utstillingen Olje og gass, som starter med historien om Ocean Viking og Ekofiskfunnet.

Bildet er fra utstillingen Olje og gass, som starter med historien om Ocean Viking og Ekofiskfunnet. Tilhører Norsk Teknisk Museum.

23. okt: 50 år som oljenasjon – Helge Ryggvik forteller om Ekofisk

Teknologihistorisk foredrag onsdag 23. oktober kl. 17 – en av våre fremste oljehistorikere Helge Ryggvik forteller om Ekofisk og de første årene etter storfunnet.

Sent i oktober 1969 fant boreriggen Ocean Viking – bygd ved Akers mek. midt i Oslo – det første drivverdige oljefeltet i Nordsjøen. Norge var blitt en oljenasjon. Vi markerer dette 50-årsjubileet i vår faste utstilling Olje og gass, og ved å invitere til oktober-utgaven i vår teknologihistoriske foredragsserie.

I foredraget vil historiker Helge Ryggvik ta oss med til Ekofisk-funnet i 1969, og videre gjennom Norges første år som Oljenasjon: Hvordan etablerte Norge en politikk for en helt ny næring i Norge? Hvordan så pionertiden ut for oljearbeidere, dykkere, ingeniører og alle andre som bidro til å bygge den nye industri? Hvordan forandret oljen norsk økonomi, næringsliv og arbeidsliv?

Dr.Philos. Helge Ryggvik er knyttet til TIK-senteret ved UiO. Han har vær forfatter og medforfatter av flere bøker om norsk oljevirksomhet, bl.a. bind 3 av det første standardverket om norsk oljehistorie som ble utgitt i 1992.

Foredraget er åpent for alle og starter kl. 17. Det blir som vanlig lett servering fra kl. 16.30 til dem som melder seg på via Teknas nettsider. Ønsker du å komme bare på foredraget er det bare å møte uten påmelding.


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum

Kjelsåsveien 143

0491 Oslo

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Tlf: 22 79 60 00