Medisinske rom. Schizofreni og diagnosens makt

Bli med inn i museets samtalerom for å utforske schizofreni som erfaring, biologi, historie og kultur.

Schizofreni er kanskje den diagnosen som oftest forbindes med psykose. I helsevesenet forstås schizofreni som en alvorlig psykisk lidelse som vies mye oppmerksomhet og ressurser. I uformell dagligtale beskriver «schizofren» en usikker følelse av hvilken verden som er virkelig.

Hva innebærer denne diagnosen – for den diagnostiserte, for pårørende, for behandlere? Hvordan har schizofreni blitt forstått og behandlet til andre tider og i andre kulturer? Hvor kommer diagnosen fra, og hvor er den på vei?

Kvelden åpner med en samtale på scenen, med seks spesielt inviterte gjester. Deretter blir det felles samtaler i mindre grupper, før vi avslutter i plenum.

Har du lyst til å dele erfaringer fra schizofreni eller beslektete lidelser? Vi samler inn diagnosehistorier i løpet kvelden. Du forteller i opptil 2 minutter, vi filmer/tar opp lyd. Arrangementet for øvrig blir ikke filmet og det blir ikke delt bilder av noen som ikke ønsker det.

Har du spørsmål eller ønsker du mer informasjon? Ta kontakt med oss her.


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum

Kjelsåsveien 143

0491 Oslo

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Tlf: 22 79 60 00