regjeringskvartalet

omvisning 13. august kl. 13

Bli med kuratoren for utstillingen, Arne Langleite, på omvisning i fotoutstillingen Regjeringskvartalet – en fotoutstilling om et omstridt kvartal.

Utstillingen tar utgangspunkt i fotografiene etter Teigens fotoatelier, sannsynligvis det viktigste arkitekturfotofirmaet i Norge etter krigen.

Erling Viksjøs arkitektkontor tegnet både H- og Y-blokka. Truls Teigen, som var hovedfotograf i Teigens fotoatelier, fra femtitallet, tok bildene av byggene. Samtlige bilder, som Teknisk museum har fra dette arbeidet, vises i utstillingen.

Fotografiene er fra tiden regjeringskvartalet ble bygget og viser også utfordringer knyttet til utvikling av byrommet før og nå.

Du kan også «bli med inn» i bygningene de fleste bare har sett fra utsiden.

Fra regjeringskvartalet. Foto: Teigens fotoatelier / DEXTRA photo

Steiner formet som hjerter. Foto