Åpningstider: Man: Stengt | Tir, ons: 9–16 / Torsdag: 09–21 | Fredag: 9–16 | Lør, søn: 10–17 | Se alle åpningstider | Kjøp billett

En av Norsk Teknisk Museums hovedoppgaver er å bygge opp og forvalte store samlinger av gjenstander, fotografier, arkiver, bøker og film knyttet til industri, teknologi, naturvitenskap og medisin.

Museets gjenstandssamlinger består av omkring 40 000 gjenstander som dokumenterer industri-, teknologi- og vitenskapshistorien. I tillegg har museet en samling bestående av omkring 10 000 gjenstander med tilknytning til medisinsk historie. Alle samlingene er registrert i databaseprogrammet Primus.

Se vår samlingsforvaltningsplan her

Lån/utleie av museumsgjenstander

Norsk Teknisk Museum låner eller leier ikke ut museets gjenstander til film- og TV-innspillinger, reklame eller privat bruk. Vår oppgave er å bevare disse gjenstandene for ettertiden og sørge for at de er tilgjengelige for fremtidige generasjoner. Vi stiller derfor strenge krav til gjenstandenes behandling og oppbevaringsklima.

Les mer om rutiner ang. utlån av gjenstander til andre museer

Inntaksstopp

Norsk Teknisk Museum har innført inntaksstopp inntil videre på grunn av gjennomgang og arbeid med våre eksisterende samlinger. Vi tar bare unntaksvis inn gjenstander til pågående utstillings- og dokumentasjonsprosjekter, samt gjenstander som vurderes å ha en unik nasjonal betydning. Det er ikke mulig å avlevere gjenstander til museet uten å avtale på forhånd.

Verdivurdering

Norsk Teknisk Museum gir ikke verdivurdering av gjenstander for salg. Museet er medlem av ICOM (International Council of Museums) og følger derfor ICOMs etiske regelverk som innebærer at museer ikke direkte eller indirekte kan ta del i kjøp og salg av kulturhistoriske gjenstander.
Ref. ICOMs ICOM Code of Ethics for Museum §8.14 og §8.15

Kontakt

Spørsmål om museets gjenstander kan rettes til en av museets konservatorer:

Frode Weium, leder utstillings- og samlingsavdelingen
Tone Rasch, konservator

NYHETSBREV

Vi sender deg gjerne nyheter på e-post

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet

ADRESSE

Teknisk museum

Kjelsåsveien 143

Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Telefontid: Man.–fre. kl. 08–16
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir.–fre. kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

Servicesenter