ADHD / design: Vosa

Teknisk museum, tirsdag 19. mars 2019
Arrangementet var gratis
Se arrangementets facebook-event

Bli med inn i museets samtalerom for å utforske nye tanker om diagnostisering, behandling og makt. Hvor utspiller kampene om ADHD-hverdagen og diagnosen seg?

Panel og samtale

Kvelden åpner med en samtale på scenen, med seks gjester i panelet. Deretter blir det fellessamtaler i mindre grupper, før vi avslutter i plenum. Panelet består av:

• Kari Lossius, psykologspesialist, fagråd i ADHD Norge
  • Edvin M. Eriksen, spesialpedagog, tidligere leder av Pedagogisk-psykologisk distriktskontor for Sør-Tromsregionen og prosjektmedarbeider i Statped
  • Forandringsfabrikken
  • Charlotte Lunde, lege
  • Thomas Idem, ADHD-coach, nestleder ADHD Norge
  • Synnøve Konglevoll, mamma til barn med ADHD

ADHD i endring

Definisjonen på ADHD, hvem som får diagnosen og hvordan den behandles forandres, slik kravene i skole, arbeidsliv og resten av samfunnet forandres. Langt flere får diagnosen i dag enn på 1980-tallet, da ADHD ble etablert som diagnose i Norge. Ifølge Helsedirektoratet har 3–5 prosent barn og unge, og 1–3 prosent voksne diagnosen. Det er stort behov for å tilrettelegge bedre for folk med ADHD, samtidig som både diagnosen og behandlinger er omdiskuterte.

Hva skjer

Er det kunnskapskrise på ADHD-feltet? Hvordan arbeides det i dagens system med og for folk med ADHD? Hvordan prøver brukerorganisasjoner å få til bedre tiltak?

Historisk dokumentasjon

Har du lyst til å dele erfaringer knyttet til ADHD? Vi samler inn diagnosehistorier i løpet kvelden. Du forteller i opptil 2 minutter, og vi filmer. Hensikten er å bidra til den kollektive hukommelsen og dokumentere mangfoldet av erfaringer med ADHD. Dette tilbudet er åpent fra kl 17. Ingenting blir publisert uten at det er inngått eksplisitt avtale med dem det gjelder. Arrangementet forøvrig blir ikke filmet.

Mingle

Det blir anledning til mingling i samtalerommet, hilse på gjestene i panelet osv., så kom gjerne tidlig for å møte andre med interesse for feltet.

Kontaktpersoner:

Isa Dussauge, koordinator: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ellen Lange, prosjektleder for utstillingen Medisinske rom: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Medisinske rom er alkoholfritt og åpent for alle.
Det arrangeres i samarbeid med ADHD Norge, og er støttet av Fritt ord.

Samarbeid

Venneforeningen