Konstruksjonstegninger av passasjerfly.

Tegninger av SAS' Caravelle fra 1959, Finn Viking. Flyet står utstilt på Kjelsås.

TEKNISK MUSEUMS ARKIVER

Norsk Teknisk Museum har en omfattende samling privatarkiver etter bedrifter, bedriftsledere, ingeniører og vitenskapsmenn.

Blant våre største bedriftsarkiver er arkivene etter Akers Mek. Verksted, Hjula Veveri og Ringnes Bryggeri.

I tillegg til privatarkivene har Norsk Teknisk Museum et omfattende brosjyrearkiv, kalt ”industrihistorisk arkiv” som inneholder reklamemateriell og lignende fra en rekke norske og internasjonale industribedrifter.

Arkivene er tilgjengelige for alle som ønsker det gjennom besøk ved vårt bibliotek. Flere av arkivene er også registrert i Arkivportalen. Planlegger du et besøk til oss, ønsker vi at du gjør deg informert om museets smitteverntiltak.

Arkivenes dag

Arkivenes dag er et internasjonalt arrangement som i holdes den andre lørdagen i november hvert år. Da får alle besøkende en smakebit på hva man kan finne av forskjellig type materiale i vårt museumsbibliotek. Publikum vil også få informasjon om hvilke andre arkiver museet har, samt tilgang til industrihistorisk arkiv, bøker og tidsskrifter. Les mer om Arkivenes dag på ABMUs nettsider. Informasjon om neste Arkivenes dag blir også lagt ut her når dagen nærmer seg.

 

Viktig informasjon

Vi har noe redusert tilbud grunnet koronasituasjonen. Les alt om smittevernstiltakene via knappen under.


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

Utleie av lokaler:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf: 22 79 60 00

 

Servicesenter

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet

PS: Vi anbefaler også Visit Oslos nyhetsbrev (ekstern lenke).