Teknisk museums arkiv

Norsk Teknisk Museum har en omfattende samling privatarkiver etter bedrifter, bedriftsledere, ingeniører og vitenskapsmenn.

Blant våre største bedriftsarkiver er arkivene etter Akers Mek. Verksted, Hjula Veveri og Ringnes Bryggeri.

I tillegg til privatarkivene har Norsk Teknisk Museum et omfattende brosjyrearkiv, kalt ”industrihistorisk arkiv” som inneholder reklamemateriell og lignende fra en rekke norske og internasjonale industribedrifter.

Arkivene er tilgjengelige for alle som ønsker det gjennom besøk ved vårt bibliotek. Flere av arkivene er også registrert i Arkivportalen.

Arkivenes dag

Arkivenes dag er et internasjonalt arrangement som i holdes den andre lørdagen i november hvert år. Da får alle besøkende en smakebit på hva man kan finne av forskjellig type materiale i vårt museumsbibliotek. Publikum vil også få informasjon om hvilke andre arkiver museet har, samt tilgang til industrihistorisk arkiv, bøker og tidsskrifter. Les mer om Arkivenes dag på ABMUs nettsider. Informasjon om neste Arkivenes dag blir også lagt ut her når dagen nærmer seg.

 


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum

Kjelsåsveien 143

0491 Oslo

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

Samarbeid

Venneforeningen

Museumsnettverkene

Samarbeidspartnere: