Teknisk museum åpner pinnebibliotek-filial utenfor Deichman Bjørvika

Sist uke åpnet Teknisk museum Norges første pinnebibliotek for å glede hundene i nærområdet. Det ble en stor suksess. På torsdag  kl. 13:00 åpner en filial utenfor Deichman Bjørvika.

- Teknisk museum ligger i et veldig fint turområde hvor det er supert å kombinere museumsbesøk med en bade-, gå- eller sykkeltur. Vi hadde lagt merke til at mange luftet hunden forbi museet, og vi hadde lyst til å bidra med noe til turen, forteller resepsjons- og butikkmedarbeider, og nå også «pinnebibliotekar», Sabine Schranz ved Teknisk museum.

Selve pinnebiblioteket er en trekasse med pinner og påskriften «Bytt gjerne inn favorittpinnen din her». Kassen står utenfor museets hovedinngang, og er åpen i museets åpningstid, som i sommer er 11:00 - 18:00.

- Etter at vi publiserte et innlegg om Pinnebibliotektet på sosiale medier har det rent inn med positive tilbakemeldinger, sier kommunikasjonsrådgiver Benedicte Nerdrum Bøgwald

I flere av kommentarene skriver folk at de hadde trengt et pinnebibliotek i sitt lokalmiljø. Nå åpner Teknisk museum en filial i samarbeid med Deichman Bjørvika.

- Vi var mange som falt pladask da vi så denne morsomme ideen fra Teknisk museum. Da de tok kontakt for å høre om vi ville være med på et pinnebibliotek utenfor Deichman Bjørvika, var vi ikke vonde å be. Vi synes det er veldig hyggelig å kunne stille med et tilbud til de firbeinte, sier Berit Petersheim, koordinator for publikumsseksjonen i Deichman Bjørvika.

Lise Myhre, skaperen av Nemi, kommer på åpningsseremonien for å klippe bånd.
      - Myhre var en av de første som likte innlegget vårt om Pinnebiblioteket. Hun er en dyrevenn som er kjent for sitt engasjement for dyrs rettigheter, og siden hun også er forfatter tenkte vi at hun passet perfekt til å åpne Pinnebiblioteket Deichman Bjørvika, sier Bøgwald.