Bli med på Skaperskolekonferansen på Teknisk museum 11. november! Konferansen er for deg som er lærer i grunnskolen og som vil vite mer om hvordan du kan gjøre undervisningen i matematikk, naturfag, kunst og håndverk kreativ, tverrfaglig og skapende. Konferansen arrangeres av Skaperskolen, et samarbeidsprosjekt mellom Naturfagsenteret og de 10 regionale vitensentrene i Norge.
 
Du vil ta del i verksteder og aktiviteter som du kan bruke direkte i undervisningen. Innholdet i konferansen er tilpasset fagfornyelsen og utviklet av Naturfagsenteret og de ti vitensentrene i Norge.

Se og del gjerne Facebook-eventet!

Praktisk info:

Tidspunkt: 11.11.19, kl. 09.00–17.00
Deltakeravgift kr. 400,-
Påmeldingsfrist 4.11.19 (Begrenset antall plasser!)
Påmelding via Hoopla (klipp på den røde knappen) som også håndterer betaling via faktura.
Sted: Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo

Skaperskolekonferansen arrangeres av Naturfagsenteret og Oslo vitensenter, Norsk teknisk museum med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB. Det arrangeres også Skaperskolekonferanser ved de 9 andre vitensentrene i Norge. Tidspunkt og informasjon om disse finner du på Skaperskolens nettsider


Program

09.00 – 10.15 Plenum i Auditoriet

Åpning av konferansen v/
Hva er skaperskolen – prosjekt og virkemiddel v/Naturfagsenteret
Hvem er skaperlæreren v/Rannei Solbak Simonsen
Skaperskolen og fagfornyelsen v/Kristine Sevik og Vibeke GuttormsgaardUdir
Pitch av workshop

10.30 – 12.00 Parallelle workshop del 1

Mozart med Micro:Bit i TeknoLab
Lær hvordan du enkelt kan koble en liten høyttaler til micro:bit og bruke blokkprogrammering til å gjøre micro:bit om til et instrument. Musikk er en fabelaktig inngang til programmering.
Teknoteket

Skaperoppdraget i Teknoteket
Bli med på en workshop om hvordan skaperaktiviteter kan pakkes inn i en spennende historie. Bli med på eventyr hvor dere må hjelpe de to hovedpersonene å overkomme ulike utfordringer ved hjelp av kreativitet, og utforskende og skapende arbeid.
Verdensrommet

Kreativt klimaverksted i Verdensrommet
Opplev hvordan skaperverksted kan brukes til å skape engasjement og læring. I dette opplegget møtes kreativitet, designprosess og realfag. Finn din indre skaper når du gjennom tydelige kreative metoder går fra ide til produkt gjennom rapid prototyping.

12.45 – 13.30 Plenum i Teletoriet

Skaperverksted boom i Oslo – 35 nye skaperverksted v/UDE
Skaperverksted i skolen – historier fra virkeligheten
Skaperverksted – tilbud ved Oslo vitensenter
Pitch av workshop

13.45 – 15.15 Parallelle workshop del 2

3D-printing og programmering i TeknoLab
Fokus er designprosess, verktøyet er programmering og printeren er i 3D. Her vil du få en rask innføring i hvordan en 3D-printer virker, og komme raskt i gang med blokkbasert programmering for å designe noe som kan 3D-printes.

Fire enkle skaperverkstedsaktiviter i Teknoteket
Med forholdsvis enkelt og billig utstyr kan elevene raskt komme i gang med å utvikle kreative og morsomme produkter. På dette verkstedet vil vi presentere fire enkle kom-i-gang aktiviteter, som vil trene den kreative muskelen og gi masse skaperglede.

Trehyttebygging i Verdensrommet
Bli med på bygg en smart trehytte. Her kombinerer vi smart teknologi, med byggekunst. Innenfor klare kreative rammer skal deltakerne designe og bygge en mini-trehytte.

Refleksjon – læring og lærerrollen i Konferanserom
Hvordan kan man se at det skjer læring i et skaperverksted? Hvordan endrer skaperverkstedet lærer- og elevrollen? Hvordan planlegge en skaperverkstedstime på en god måte? Denne sesjonen er en interaktiv diskusjonssesjon, hvor vi i grupper skal finne svar sammen.

15.30 – 17.00 Filmvisning i auditoriet for de som har lyst

Filmen “Most likely to succeed” er en inspirerende film hvordan skaperverksted kan bidra til læring, selvstendighet og mestring hos ulike elevtyper. Anbefales!


Kontakt oss

Norsk Teknisk Museum
Kjelsåsveien 143
0491 Oslo

Tlf: 22 79 60 00
Org. nr.: 979676832

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller fyll ut kontaktskjema

Skole og barnehage:
Epost (kontaktskjema)
Tlf: 22 79 60 60
Telefontid: Tir–fre kl. 13.15–15

 

Nyhetsbrev

Ja, takk!

Vennligst aktiver JavaScript for å kunne sende dette skjemaet